HelloFresh Nordics Aps

Mad

Artillerivej 90, st. , 2300 København S

92 45 29 77

www.hellofresh.dk

Hvorfor og hvordan skal du spise sundt?

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Vi ved, at det er godt at spise sundt, men hvorfor er det egentlig det? Og hvordan spiser vi sundt på den bedste og nemmeste måde? Vi har set på spørgsmålene og undersøgt fordelene ved at spise sundt. Læs med her, og bliver klogere på, hvorfor og hvordan du du skal gøre det.

Hvad vil det sige at spise sundt?

Der florerer en del misforståelser om sund kost. Du har måske hørt, at sukker er dårligt, at du skal holde dig fra kulhydrater, og du skal have rigeligt med protein. Men dét at spise sundt er ikke helt så sort og hvidt, som vi før har tænkt.

En sund kost er som regel en varieret kost, hvor du får både fedt, proteiner og kulhydrater – men i varierende mængder. Det skal du have, fordi det er med til at give din krop energi. Du skal altså ikke udelukkende spise proteinrigt kost, ligesom du ikke skal skære alle kulhydrater fra din kost. Der er altså flere aspekter at tage højde for, og derfor foreslår vi, at du benytter de officielle kostråd som et pejlemærke, når du går efter, at spise sundt.

De officielle kostråd – godt for sundhed og klima

De officielle kostråd er kostråd udarbejdet af Fødevareministeriet på baggrund af forskningsresultater fra DTUs Fødevareinstitut. Kostrådene er altså ikke bare gode ideer og tricks men derimod råd, der bygger på forskning og sundhed.

De nye og opdaterede kostråd fra 2021 fokuserer på både sundhed for dig og din krop og på sundhed i forhold til klimaet. Rådene tager altså større højde for klimavenlige produkter end de tidligere kostråd fra 2013. Det gør de blandt andet for at gøre det lettere for dig som forbruger, at spise sundt og klimavenligt samtidigt.

Overordnet for rådene kan man sige, at du skal spise varieret. Vi vil dog foreslå, at du selv tager et kig på kostrådene og ser, hvordan de kan hjælpe lige præcis díg og din kost. Læs mere om de officielle kostråd her.

Hvad er fordelene ved at spise sundt?

Fordelen ved at spise sundt er mange. Først og fremmest vil en sund kost betyde, at din krop får de rette mineraler, vitaminer og næringsstoffer. Den sunde kost vil også give din krop mere energi samt større mæthed i løbet af dagen.

Den større mæthed vil hjælpe til en sundere vægt, som vil være med til at nedsætte risikoen for kroniske lidelser og livsstilssygdomme som for eksempel type 2-diabetes og visse former for kræft.

En sund kost gør altså meget for dig og dit helbred og herved din hverdag. Udover den direkte forbindelse til dig, så vil en sund kost, der følger kostrådene, også hjælpe klimaet. Det vil den, da en kost tilrettelagt efter de officielle kostråd er med til at udlede mindre CO2.

Der er altså mange og store fordele ved at spise sunde retter i løbet af dagen.

Hvad kan du gøre for at spise sundt?

Der er flere tricks, som du kan bruge, når du gerne vil spise sundt. Det gælder både under din indkøbstur, under madlavningen og under selve måltidet.

Når du handler ind, kan du med fordel se efter nøglehullet og fuldkornsmærket. Under tilberedningen foreslår vi, at du bruger mindre salt, og under serveringen skal grøntsager og bælgfrugter gerne fylde mere end kødprodukterne.

Synes du også, at der kan være lidt mange ting at holde styr på? Og at indkøbsturen i forvejen er alt for tidskrævende? Så tage et kig på HelloFresh. Her kan du finde opskrifter på sunde retter, som kan hjælpe dig til at få inspiration til middag og aftensmad. Du kan også bestille deres måltidskasser og derigennem skærer indkøbsturen helt ud af din hverdag. Måltidskasserne vil derved give dig mere frihed og sundere kost.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.