Helsebixen.dk

Mad

Møgelhøj 8, 8520 Lystrup, Danmark

8988 0889

kundeservice@helsebixen.dk

Sådan kan du skære ned på sukker i din kost

Det kan være godt for dit helbred at have styr på, hvor meget sukker du indtager gennem din kost. Hvis din familie er præget af livsstilssygdomme som diabetes, kan det være en fordel at prøve at skære ned på sukker i din kost. Det kan være svært at ændre sin kost, men her kan du finde gode råd til, hvordan du kan gøre det nemmere for dig selv.

Undgå læskedrikke

Sodavand indeholder store mængder af sukker, hvilket man kan have en tendens til at glemme. Vand er det bedste valg, når det kommer til drikkevare, da det ikke indeholder kalorier. Dog er det vigtigt i sommervarmen også at drikke andet end vand. Her kan saftevand eller sukkerfri sodavand være et godt alternativ til sukkerholdigt sodavand.

Undgå sukker i kaffen

Der findes alternativer til at tilsætte sukker til kaffen. Du kan finde sødetabletter, som ikke indeholder sukker, hvis du gerne vil undgå at drikke sort kaffe uden noget. Derudover kan det også være en god ide at undgå mængden af sukker, du tilsætter din mad. Det kan være te, kaffe, morgenmadsprodukter osv. Det kan også være en god ide at skære ned på sukkerholdige tilsætningsmidler som honning og sirup.

Brug naturlige sukkeralternativer

Det kan være svært at leve helt uden sukker, men heldigvis kan du finde naturlige alternativer, som er nemme at inkludere i din kost i stedet for sukker. Stevia er et fantastisk alternativ til sukker, som er lavet af naturlige ingredienser. Stevia udvindes fra steviablade og er i gennemsnit sødere end sukker. Det betyder, at du ikke vil skulle bruge samme mængde stevia for at opnå den samme sødme.

Brug frisk frugt i stedet for sukker

Hvis du ikke kan leve uden noget sødt på din havregrød, kan du prøve at udskifte sukkerdrysset med frisk frugt. Frugt indeholder frugtsukker, hvilket giver dem deres søde smag. Udover sødme giver frugt også en masse andet smag, hvilket kan gøre din morgenmad endnu mere lækker. Hvis du spiser havregrød hver dag til morgenmad, kan frisk frugt give en smule variation, da du kan skifte mellem alt fra æbler til jordbær.

Tænk kreativt i opskrifter

Mange opskrifter indeholder sukker, og det kan være svært at opnå samme resultat uden. Hvis du kan tænke kreativt kan du sagtens erstatte eller undvære sukker i dine retter. I bageopskrifter kan du erstatte sukker med usødet æblegrød. Det giver samme smag uden det samme sukkerindhold. I salte retter, kan du opleve at skulle afrunde smagen med en smule sukker. Det er sjældent store mængder af sukker, som skal tilsættes, hvilket gør det nemt at erstatte. I stedet for at tilsætte sukker, kan du prøve at eksperimentere med forskellige krydderier.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.