Søvneeksperterne

Senge

kontakt@sovneeksperterne.dk

Derfor er det vigtigt med en god seng

Det er meget vigtigt at få en god nattesøvn, men det er i virkeligheden kun de færreste der faktisk gør en aktiv indsats for at prioritere sin søvn. Hvis det var alment viden at vide hvordan søvnen faktisk påvirker vores kroppe, så er der ingen tvivl om, at alle ville gøre lidt ekstra ud af sin søvn.

Så hvordan optimerer man egentlig sin søvn? Det kigger vi lidt nærmere på i denne artikel, hvor du formegentligt bliver klogere på hvordan kroppen påvirkes og hvordan du kan sørge for optimere din søvnkvalitet.

Søvn er medvirkende til basal funktionalitet

For at kunne fungere i hverdagen er det vigtigt med en god nattesøvn. Det er simpelthen bare besværligt at forsøge at hænge sammen, hvis man konsekvent ikke får sovet ordenligt. Din hukommelse påvirkes specielt meget, hvis du over længere perioder ikke sover ordenligt. Dit humør svinger, og din krop har generelt sværere ved at hænge sammen, og er svækket overfor f.eks. virus og andre sygdomme.

Dit helbred afhænger af din søvn

Som nævnt ovenfor påvirker din søvn også dit helbred. Din krop fungerer bedst når den har sovet ordenligt, og det er altså ikke kun hovedet og koncentrationen der påvirkes. Det er også derfor at sportsfolk prioriterer søvn så højt, fordi de på daglig basis ”nedbryder” kroppen, og den skal opbygge sig selv igen – hvilket den optimalt set gør bedst når man har sovet ordenligt.
Sygdomme er også nemmere at bekæmpe og afholde hvis man får sin nattesøvn, og det er altså en af de største grunde til, at man ikke bør gå for meget på kompromis med sin nattesøvn.
En god seng er særdeles medvirkende til at du opretholder en nattesøvn, hvilket vi komme mere ind på nedenfor.

Den rigtige seng er afgørende for din søvnkvalitet

Hvis du har besvær med koncentrationen, eller ofte føler dig træt i løbet af din hverdag, men alligevel synes at du går tids nok i seng, så kan det være fordi du ikke sover godt nok. Det er nemlig ikke kun længden af den søvn vi får, som påvirker os, men derimod særdeles også kvaliteten heraf.
Kvaliteten af søvnen kan efterhånden måles på mange måder, herunder f.eks. flere smart-watches mv.

Det vigtigste du kan gøre for din søvnkvalitet, er at finde den rigtige seng. Det er meget individuelt om en seng er god for dig eller ej, og derfor er det ikke nødvendigvis den seng der er bedst i test, som er den rigtige for dig. Af den grund tilbyder rigtig mange sengeforhandlere også at man kan prøve sengen i op til flere måneder, så man rigtigt kan finde frem til hvilken seng der er bedst.

 

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.