Willabgarden.dk

Planter/Haven

39 67 65 00

www.willabgarden.dk

5 lækre grøntsager du kan dyrke i et drivhus

 

Der findes muligvis ikke noget bedre end smagen af friske grønstager som er dyrket i et drivhus. Mange danskere har drivhus ude i haverne, som de nyder godt af særligt om sommeren. Drivhus-grøntsager giver bare en helt anden smag, end hvis de ikke er hjemmedyrkede. Går du med overvejelserne om at begynde at dyrke dine egne grøntsager, så er det måske relevant for dig at læse med her.

Det er ofte som om, at drivhus-dyrkede grøntsager ofte falder i bedre jord hos de mennesker som måske normalt ikke er helt vilde med denne type mad. Udover smagen, ved man også selv, hvordan de er dyrket og det har en stor fordel. Fra jord til bord i denne sammenhæng er meget kortere og så kan man også dyrke pesticider-fri grøntsager. What’s not to like?

Læsetip: Sådan kommer du i gang med køkkenhaven

1. Tomater i drivhuset

Tomater er en storfavorit i forhold til drivhusgrøntsager man kan dyrke. Man kan vælge imellem mange forskellige tomatplante-sorter, hvor både smag og farve varierer. En af fordelene ved at dyrke tomatplanter er, at de er gode at starte med, hvis man er begynder indenfor drivhus og plantning. Bøftomater eller sorten, som hedder Gemini egner sig glimrende til dig som er ny indenfor området.

2. Chili og peberfrugter i drivhuset

Både peberfrugter og chilier, pynter rigtigt flot i et drivhus. Men det er naturligvis ikke den eneste grund til, at det giver mening at dyrke disse. For chilien, kan bruges i alverdens retter og peberfrugten er altid lækker i en salat. Husk dog at læse vejledningen for, hvordan disse planter skal dyrkes.

 

3. Agurken – en dansk favorit

Agurken hører ligesom til i de danske køkkener. Den velkendte grøntsag er elsket af både vokse og børn, og så er smagen bare mere markant når den er dyrket i et drivhus. Agurken er lidt sværere at dyrke end tomaten og så kræver den en del vand og masser af sol. Men når først man har fået lidt erfaring, så bliver det meget nemmere at dyrke dine agurker. Det er nemlig ikke de allersværeste at passe og pleje.

 

4. Salat og andre bladgrøntsager

Drivhuset er et perfekt sted at dyrke lækre salater. Der findes også mange sorter indenfor denne kategori, så er det er bare med at udforske de mange muligheder. Om sommeren, kan du jo benytte lækre bladgrøntsager til aftensmaden eller til en grillaften.

 

5. Radisser

Elsker du radisser så vil det nok glæde dig at vide, at du kan også kan dyrke disse lækre mikro-grøntsager i dit nye drivhus. Radisser smager himmelsk i en frisk salat og særligt, når de er plukket fra et drivhus. Det er desuden også værd at nævne, at du kan dyrke dine helt egne krydderurter i dit nye drivhus.