YouSee

Træningstøj og udstyr

teglholmsgade 1, 0900 København C, Danmark

Snyd din hjerne til at løbe længere

Intet løfter humøret som din yndlingsmusik. Men vidste du godt, at den rette musik til din løbetræning også hjælper dig med at få tempoet op – og tilmed kan snyde din krop til at løbe både længere og hurtigere?

Tag musik med på din løbetur

Når du tager musik med på din løbetur, øger du dine chancer for succes. Den smarteste og billigste musikløsning får du ved at vælge et mobilabonnement med musik. På den måde betaler du nemlig en samlet pris for dit mobilabonnement og din streamingtjeneste. Du streamer musikken direkte fra din app og kan tage den med dig på din løbetur. Det kræver blot en mobil og et headset, og du er klar. Det er supernemt at finde den rette musik til din løbetur. Med et mobilabonnement inkl. musik, ligger der i forvejen en masse fede playlister. Men du kan også gå et spadestik dybere og selv lave en playliste med musik, der forbedrer dit løb.

Musiknumre, der forbedrer dit løb

Undersøgelser viser, at musik til løbetræningen giver en højere præstationsevne, fordi musik motiverer og stimulerer vores hjerner. Når du tager musikken med på løbetur, booster du din hjerne og gør den klar til at præstere. Du kan derfor snyde dig selv til at give mere og løbe længere. Det er tidligere bevist, at musik tilpasset din hjerterytme forbedrer din præstation. Du kan derfor med fordel lave playlister til din løbeopvarmning og til din løbetur.

Når du varmer op til din løbetur, vil din hjerterytme typisk ligge mellem 100 og 140. Her kan du for eksempel lytte til Kongos ”Come with me now” eller Rag’n’Bone Mans ”Human”. Under selve løbetræningen vil din hjerterytme cirka ligge mellem 140 og 180. Du kan derfor med fordel lytte til Pharrell Williams’ ”Happy” eller DADs ”Sleeping my day away”. Du kan selv finde musiknumre i lignende takter til din løbetur – for eksempel med et mobilabonnement inkl. musik.

Du kan også eksperimentere med at løbe hurtigere ved gradvist at lytte til musik, der er endnu hurtigere. Din krop vil nemlig automatisk forsøge at følge musikkens tempo. På den måde kan du snyde din hjerne til at præstere endnu mere. Volumen på musikken er også med til at påvirke din præsentation. Høj musik hjælper dig med at holde fokus og løbe længere. Når du skruer ekstra højt op, er det nemlig meget nemmere at lukke smerte og ubehag ude.

Hold motivationen oppe

Du kan altså med fordel høre musik, mens du løber. Men musikken kan også hjælpe med at motivere dig inden løb på de dage, hvor det er ekstra hårdt at komme op af sofaen. Når du har et mobilabonnement med musiktjeneste, kan du streame musikken når som helst og hvor som helst. Det er nemlig oftere nemmere at finde motivationen, når du sætter din opvarmningsliste på og forbereder din hjerne på, hvad der skal til at ske. Den rette musik kan nemlig frigøre stoffer i din hjerne og gøre den klar til kamp. Denne metode vil hjælpe dig til at komme ud at løbe – selv på de dage, hvor motivationen er helt i bund.