Styrkede slimhinder

Lær hvordan du kan pleje dine slimhinder i underlivet med naturlige midler og kosttilskud. Maria Langbak fra Naturlægen.com anbefaler kamille og calendula omslag, rød elmebark og aloe vera gel til at hæmme inflammation og nære slimhinden

Foto: Shutterstock
19. juni 2023

? Hej for 1½ md siden afsluttede jeg kemo (piller) og stråleforløb for analkræft. Jeg har nu fået stærke gener på grund af hudløshed og rødme omkring skedeindgangen. Det er ikke svamp, har kræftlægen sagt. Hun ordinerede binyrebarkcreme, som jeg smurte med 2 gange, men som nærmest forværrer situationen. Har læst, at kolde kamillete-omslag skulle lindre, men har I en virksom ide?

På forhånd tak
Vh TM


! Kamille og calendula (morgenfrue) omslag eller sædebade kan bestemt være godt for slimhinderne i dit underliv. Du kan også bruge rød elmebark oprørt med lidt vand og putte på området. Det hæmmer inflammationen og nærer slimhinden. For at øge effekten kan du tillige indtage rød elmebark. Det fås som Ulmus Rubra fra NDS.

Efterfølgende kan du smøre slimhinden med en aloe vera gel – den fra Avivir er god. Du kan også veksle med morgenfruesalve fra Allergica. Prøv dig frem og se, hvad der virker bedst for dig.

Derudover vil jeg anbefale en kur med Membrasin-kapsler for at styrke slimhinden indefra.


Med venlig hilsen
Maria Langbak, Naturlægen.com