De fleste mennesker har prøvet at få knæsmerter mindst én gang i deres liv, men hvordan behandler man dem nemmest og hurtigst på en naturlig måde? Det vil vi komme ind på her i indlægget, så du er godt stillet, hvis du døjer med knæsmerter i hverdagen.
For nemmest og bedst muligt at kunne behandle dine knæsmerter, vil det være smart at finde ud af hvad der helt præcist er galt med dit knæ. Derfor kan det være en god idé at tage forbi din læge og få en undersøgelse, inden du begynder at følge vores råd.
Ved din læge vil du højst sandsynligt skulle prøve at lave nogle øvelser, for at se hvornår det gør ondt. Hvis de ud fra disse øvelser ikke kan give dig et konkret svar på hvad der er galt, så kan det være, at du skal have en mr scanning. Med en mr scanning vil du kunne få et indblik i hvordan dit knæ er opbygget, og herfra se hvad du skal fokusere på for at få et sundt og stærkt knæ.
Men hvad koster en mr scanning, tænker du måske. Det afhænger af hvad der skal scannes, og hvor du får det gjort. Hvis du får en henvisning, kan du potentielt få det dækket, men hvis du ikke får en henvisning, vil du skulle betale et beløb.
Når du har fundet ud af hvad dit knæ fejler, så skal du i gang med din genoptræning. Genoptræningen der er nødvendig, varierer alt efter hvad knæet fejler, og du skal kontakte din læge, hvis du er usikker.
Hvis du har slemme smerter hele tiden, så anbefaler vi, at du køler dit knæ ned med en kold pose ærter eller måske en pose is. Når smerterne har aftaget, kan du forsøge at gå en kort tur. En gåtur belaster ikke knæet så meget, men er en god måde at genopbygge støttemusklerne, som er nødvendige i ens knæ.
Hvis du ikke er i stand til at gå en tur, så kan det være en god idé at prøve at cykle. Når du cykler belaster du nemlig ikke dit knæ med stød, som du gør hver gang du tager et skridt i gang eller løb.
Det vigtigste for at genoptræne et knæ er blot, at man får det bevæget og brugt, så vidt muligt.
Det tager tid at genoptræne et knæ, og derfor er det vigtigt at du ikke forhaster noget og overbelaster dig selv. Når du går i gang med din genoptræning, skal du lytte til din krop, og aldrig presse dig selv mere end hvad den giver udtryk for er sundt. Hvis det slet ikke er muligt for dig at bevæge dig, så kan det være en operation er nødvendig, for at du kan få smerterne væk.
Det kan være, at du f.eks. har sprunget dit korsbånd, som kræver en operation for at kunne vokse sammen igen.
Under din genoptræning er det vigtigt du passer på dig selv. Derfor skal du så vidt muligt altid have dit knæ og din fremtid i tankerne, når du er afsted og skal lave noget. Hvis det er noget fysisk, som du ikke er sikker på du kan, så er det smarteste oftest at sige nej.
Det er derfor også vigtigt, at du fortæller dine venner og familie om din skade, så de ikke forsøger at presse dig til ting, som måske kan forværre smerterne over tid. Vi er sikre på, at de nok skal være forstående, hvis du bare er ærlig omkring dine smerter.