5 gode råd til at optimere din søvn

Annoncørbetalt indhold

 

Har du ofte svært ved at falde i søvn? Oplever du at vågne uden at føle dig veludhvilet? Eller vil du bare gerne sove bedre? Så kan du med fordel læse med herunder, hvor møbelfirmaet, ILVA, giver dig 5 gode råd til at optimere din søvn. ILVA har mange års erfaring med senge og stræber efter at få dig til at sove bedre.

  1. Investér i en god seng

En god seng er afgørende for at få en god nattesøvn. Din nattesøvn har stor betydning for din mentale trivsel. Hos ILVA ser vi derfor dét at købe en ny seng som en investering i din egen sundhed. Du kan med fordel vælge en kontinentalseng. Kontinentalsenge er opbygget af tre lag: en boksmadras, en springmadras og en topmadras. Disse lag sikrer en god liggekomfort, der understøtter din kropsvægt. Dette er fordelagtigt, fordi det bidrager til en bedre og tungere nattesøvn. Hos ILVA finder du kontinentalsenge og andre typer af senge.

  1. Slap af inden sengetid

Det kan være en rigtig god idé at slappe af inden sengetid. På denne måde forbereder du kroppen på, at den skal til at finde ro. Du kan finde ro ved at lave lidt meditation eller udstrækning, skrive dagbog eller tegne. Lad gerne din mobil ligge uden for soveværelset, da elektronisk udstyr kan virke forstyrrende.

  1. Sørg for et godt sovemiljø

Et frisk og sundt sovemiljø giver bedre vilkår for at få en god nattesøvn. Du kan sørge for et godt sovemiljø ved at lufte ud, sørge for en behagelig temperatur (gerne mellem 18-23 grader) og bruge mørklægningsgardiner. Derudover er det en god idé at vælge noget sengetøj, som er blødt og behageligt.

  1. Dyrk regelmæssig motion

Motion er godt for mange ting – blandt andet for din søvn. Regelmæssig motion kan give dig en dybere nattesøvn. Få gerne pulsen op mindst én gang dagligt. Sørg dog for at undgå hård motion i aftentimerne, så du ikke får for meget adrenalin i kroppen lige inden sengetid.

  1. Gå i seng på det samme tidspunkt hver dag

Din krop og hjerne kan godt lide faste rutiner, og det er derfor ideelt at gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag. Det vil styrke din krops indre ur, og du vil højest sandsynligt opleve at blive naturligt træt, når du skal i seng om aftenen.