Jala-helsekost.dk

Vitaminer og mineraler

Møgelhøj 8, 8520 Lystrup, Danmark

8988 0889

jala@jala-helsekost.dk

Multivitamin – det daglige kosttilskud der styrker din krop

Det daglige tilskud, forklædt som multivitamin, tildeler de næringsstoffer som din krop har behov for. Multivitaminer er en sammensætning af forskellige vitaminer og mange gange også en stor andel af de mineraler som kroppen kræver for den rette funktion. Nogle produkter med multivitaminer indeholder yderligere nyttige urter og essentielle fedtsyrer. Multivitamin som kosttilskud er til dig der er i øges risiko for mangel på vitaminer og mineraler, til trods for en varieret og tilstrækkelig kost. Både børn og ældre, veganere og gravide er de grupper, der anbefales et multivitamin tilskud som supplering til kosten. Andre grupper kan have gavn at et dagligt supplement at et multivitamin produkt, der sikrer en tildeling af de nødvendige næringsstoffer.

Hvorfor er vitaminer og mineraler vigtige?

Vitaminer og mineraler er vigtige for vores krops funktion. Det er essentielle næringsstoffer der skal være til stede i kroppen, for at de processer der foregår, kan forløbe optimalt. Uden vitaminer og mineraler, vil kroppen ikke kunne opretholde funktionerne. Vitaminer og mineraler har betydning for vores sundhed og velvære og generelle sundhed. Det er ikke alle vitaminer og mineraler det er muligt at optage gennem den kost vi spiser i dag. Vitaminerne har betydning for opbyggelse og vedligeholdelse af skelet, muskler og hud. Nogle vitaminer har betydning for omsætningen af makronæringsstoffer til brugbar energi til kroppen. B vitaminer er med til at danne essentielle blodlegemer. Særligt har vitaminer stor betydning for at opretholde et velfungerende immunsystem og forhindre sygdomsfremkaldende processer. Selv genernes udvikling og væksten, er afhængig af tilstedeværelsen af vitaminer. For at opretholde et godt syn, er der behov for vitaminer. Mineraler har indvirkning på musklernes effektivitet, omdeling af energi og nervernes funktion. Hormoner er afhængige af mineraler og processerne for udskillelse af affaldsstoffer, har ligeledes behov for tilstedeværelsen af mineraler. Mange processer er afhængige af tilstedeværelsen af vitaminer og mineraler og derfor er det vigtigt at sikre sig tilgængeligheden af disse næringsstoffer for at styrke din krop bedst muligt.

Er der forskel på multivitamin-produkter?

Den rette balance af vitaminer og mineraler er først og fremmest det vigtigste. Det er nødvendigt for kroppen at have alle næringsstofferne tilgængelige, for at kroppens processer kan forløbe på normal vis. Den rette balance mellem vitaminer og mineraler har betydning for deres optagelse, oplagring og virkning i kroppen. Mikronæringsstofferne dækker over vitaminer og mineraler. Naturligt findes både vitaminer og mineraler naturligt i de fødevarer du indtager. Vitamin og mineral komplekser er en del af fødevarernes struktur og sammensat på en vis, der er genkendelig for kroppen. Et multivitamin-produkt af god kvalitet, har først og fremmest den rette balance mellem vitaminer og mineraler. Ydermere er det en god ide at finde et produkt, hvori af næringsstofferne efterligner de naturlige former, som eksempelvis food state multivitaminer.