B for …

27. juni 2022

Selvom A står forrest i alfabetet, kan B også en hel masse …

Vegetabilske B’er

Til at dække det daglige behov for et alsidigt B-vitamin tilskud har Berthelsen netop lanceret den nye vegetabilske B-complex, som har et optimalt indhold af alle de otte vigtige B-vitaminer og er helt fri for animalske indholdsstoffer. Tabletten er samtidig lille og synkevenlig.

I dag ses ofte mangel på B-vitaminer som følge af den industrielle forarbejdning af vores fødevarer (især afskalning, formaling, opvarmning og konservering), så for rigtig mange – og især for vegetarer og veganere, der ikke får B-vitaminer fra kød og mejeriprodukter – kan det være fornuftigt med et dagligt tilskud af alle otte B-vitaminer.

Berthelsen Vegetabilsk B-Complex fås i en dåse med 120 tabletter i din lokale helsekostbutik til en vejl. udsalgspris af kr. 122,00.

Botaniske aktivstoffer til synet

Bellavista er et kosttilskud målrettet til øjnene, da vi jo med alderen ofte oplever, at synssansen bliver svækket. Udover at man kan have god nytte af at træne sine øjne, har de godt af tilskud af zink og A-vitamin samt riboflavin (B2-vitamin), som er med til at sikre, at øjets linse forbliver gennemsigtig. Mange mangler disse næringsstoffer.

I Bellavista får du også aktive stoffer fra fire planter: blåbær, tagetes, boghvede og gulerod. De aktive stoffer i disse planter har bl.a. betydning for kredsløbet i øjets fine blodkar, ligesom blåbær, tagetes og gulerod bidrager med stoffer, som naturligt indgår i forskellige dele af øjet og dermed påvirker synsevnen.

Bellavista indeholder også vigtige antioxidanter, der beskytter øjet mod iltningsskader.

Find den i din helsekostforretning.

B for Brottrunk

Brottrunk er en helsedrik, der indeholder mælkesyrer og en række biologisk aktive enzymer. Brottrunk har en eminent evne til at genskabe en sund tarmflora. Denne syrnede drik har vist god indvirkning på atopisk dermatit (neurodermit), psoriasis, kontaktallergi, høfeber, astma, nældefeber og intolerance over for levnedsmidler. Brottrunk stimulerer immunforsvaret og har en evne til at binde skadelige stoffer og føre dem ud af kroppen.

Brottrunk økologisk 750 ml forhandles af Matas og helsekostforretninger.

Blodtryksmedicin kan virke modsat

Det er vigtigt at få gjort noget ved for højt blodtryk, men ny forskning har vist, at lægemidler mod for højt blodtryk hos nogle kan forhøje blodtrykket. Forskere fra Yeshiva University har fulgt blodtrykket hos 945 patienter igennem 17 år. Patienterne tog en af fire former for blodtryksmedicin, enten et vanddrivende middel, en calciumblokker, en betablokker eller en ACE-hæmmer. Samtidig måltes aktiviteten af hormonet renin, der regulerer blodtrykket.

Det viste sig, at nogle af patienterne fik et højere blodtryk af behandlingen. Det gjaldt især for patienter i behandling med en beta-blokker eller en ACE-hæmmer (11 pct.), hvor mængden af renin var lavere. I gruppen, der fik vanddrivende medicin eller en calciumblokker, der begge reducerer mængden af cirkulerende blod, var det kun 5 pct., der oplevede en forhøjelse af blodtrykket. Forskerne konkluderer, at det ved behandling af for højt blodtryk med kun et enkelt middel sker tilstrækkeligt ofte, at blodtrykket stiger, til at man må være opmærksom på dette. (American Journal of Hypertension 23. sept 2010; 1031-1037).

Rødbedesaft mod for højt blodtryk

Forskere fra Queen Mary University of London har vist, at rødbedesaft kan nedsætte blodtrykket ved for højt blodtryk. Personer, der drak et glas (250 ml) rødbedesaft dagligt, havde et klart nedsat blodtryk efter blot tre timer. Rødbedesaft indeholder meget nitrat, der i kroppen omdannes til kvælstofoxid (NO), der får pulsårerne til at slappe af, hvorved blodtrykket falder. Jo højere blodtrykket var ved forsøgets begyndelse, jo større var faldet efter indtagelsen af rødbedesaften. Forskerne sammenlignede virkningen af rødbedesaften med indtagelse af organisk nitrat i kapsler og fandt, at der var den samme virkning. Derved har de bekræftet, at rødbedesaftens virkning skyldes nitratindholdet. (Hypertension. 2010. Online).

Anden forskning har vist, at rødbedesaft kan øge evnen til at motionere med op til 16 procent, og meget tyder på, at det ikke kun er atleter, der kan have gavn af det, men også ældre. Rødbedesaft er rigt på jern, bor og folinsyre og indeholder en stærk antioxidant ved navn betanene.

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger