Fibre fra grøntsager hjælper mangen en mave, så husk det sunde tilbehør! F.eks. skønne bagte hokkaido-græskar, der også er lækkert dagen efter.
Til 4 personer
Vask hokkaidogræskaret og skær det midt igennem. Fjern kernerne og det bløde i midten med en ske og skær eventuelle knaster på skallen af. Skær græskaret i tynde skiver (ca. 3-4 mm.). Skræl knoldselleri, pastinak eller persillerod og skær dem i stave (ca. 3-4 mm.). Skær løget i ringe, hak hvidløget fint og riv ingefæren på den fine side af rivejernet.
Kom alle grøntsager i et ildfast fad og tilsæt vand, olie og krydderier. Vend det hele godt rundt og bag grøntsagerne midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter. Rør i grøntsagerne et par gange undervejs. Tilsæt hasselnødderne og bag retten yderligere 5-10 minutter.
Retten er lækkert tilbehør til mere eller mindre det meste og kan også spises kold dagen efter.
Forrige artikelSpormineral hjælper ved den oversete folkesygdom hashimotos
Næste artikelRenée Toft Simonsen: Opgiv det du ønsker at være, og vær det du er