Til 1-2 personer
Toppings:
gojibær, rå kakaonibs, chiafrø, knuste hørfrø, blåbær, hindbær, ovnristet mysli, hakkede mandler m.v.
Det er vigtigt, at der bruges frossen broccoli. Bananer bliver meget sødere, når de er frosne, derfor smager smoothien meget bedre, hvis du dagen inden har skrællet bananen og lagt den i fryseren.
Mangoen gør, at du ikke behøver komme væske i. Hvis du udelader mango (og f.eks. bruger 1 ekstra banan i stedet), kan du få brug for lidt plantemælk eller vand.
Blend alt undtagen toppings.
Du kan tilføje lige de frugter, du vil, men det er bedst med de søde slags såsom banan, pære, mango og sharonfrugt, da de kamouflerer smagen af grøntsagerne bedst (hvilket man måske har brug for, hvis ikke man er vild med grøntsager endnu).
Hvis du ikke har prøvet grønne smoothies før, så start med kun at bruge lidt grøntsager. Gradvist kan du så øge mængden uden rigtigt at bemærke det.
Skal smoothien være ekstra mættende, kan der blendes lidt nøddesmør, figner, havregryn, chiafrø eller avocado i også.
Top med noget fint, farverigt fyld.
Fra bogen ‘Den plantebaserede kost’ af Maria Felding og Tobias Schmidt Hansen.
Forrige artikelSveder du lige rigeligt?
Næste artikelProteinopdagelse kan forbedre behandlingerne for diabetisk øjenlidelse