Regulerbart

27. juni 2022

Der skal være balance i tingene – men nogle gange er der bare for meget af det ene og for lidt af det andet. Vi har fundet tilskud, der regulerer…

Bedre styr på blodsukker og kolesterol

Antallet af type 2 diabetespatienter er stærkt stigende. Sygdommen er knyttet til kostvaner, manglende motion, rygning og overvægt.

Forskningen i cinnamon-barks anvendelsesmuligheder begyndte for få år siden med laboratorieforsøg, som tydede på, at dette meget anvendte krydderi indeholdt bioaktive stoffer, som muligvis havde insulin-lignende indvirkning på kroppen. Andre laboratorieforsøg syntes at kunne bekræfte denne teori.

I 2003 offentliggjorde man resultaterne af det første kliniske forsøg på mennesker. I dette placebo-kontrollerede forsøg fik forsøgspersonerne, som alle var diabetikere, min. 1.000 mg cinnamon-bark (svarende til 1 Insu Complex kapsel) pr. dag i seks uger. Man kunne konstatere en forbedring i det fastende blodsukkerniveau (18-29 %), triglyceridindholdet i blodet (23-30 %), LDL-kolesteroltallet (7-27 %) og det samlede kolesteroltal (12-26 %).

I 2010 kunne et engelsk forskerhold påvise, at kanelbark-ekstrakt også sænker blodtrykket signifikant, og det gælder såvel det systoliske som diastoliske tryk.

Insu Complex forhandles af Matas og helsekostforretninger.

Referencer og yderligere info:

A. Khan et al.: Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes. Diabetes Care 26:3215-3218,2003.

A. Akilen et al.: Glycated haemoglobin and blood pressure-lowering effect of cinnamon in multi-ethnic Type 2 diabetic patients in the UK: a randomized, placebo-controlled, double-blind clinical trial. Diabet Med, 2010 Oct;27(10):1159-67.

Yderligere info på www.google.dk, www.wikipedia.org, www.helsenyt.com

Tag urterne til hjælp

Holistica Medica, der bl.a. er kendt for deres immunstimulerende kosttilskud VITAMUN, tilbyder også deres modne forbruger (både mænd og kvinder) en urtebaseret multivitamin-mineraltablet MIDTVEJSPILLEN, som indeholder en lang række lægeurter og medicinske planter.

Tilførsel af plantesubstanser kan støtte kroppen i kampen mod de svækkelser og forandringer, der naturligt sætter ind i midtvejsalderen. Hele 17 planter og urter supplerer vitaminer og mineraler i pillen.

Planterne er særligt udvalgt for det høje indhold af antioxidanter og deres egenskaber, som kan medvirke til regulering af hormoner, blodsukker, kolesterol, blodtryk og nogle af de andre områder, som bliver kritiske med alderen.

MIDTVEJSPILLEN forhandles af Matas, Materialister og Helsekostforretninger.

Se mere på www.holistica-medica.dk

Skab balance for fordøjelsen

Der er ikke noget som ubalancer i tarmbakterierne, der kan skabe ravage i hele kroppen. Vores fordøjelse er uhyre afhængig af, at vores tarme indeholder de rette bakterier for at kunne udnytte den næring, vi indtager. Men det er et følsomt system, som let kommer ud af balance, når vi har spist eller levet for usundt i en periode.

Vita Biosa Probiotic er en urtedrik der er baseret på 19 forskellige urter og indeholder levende probiotika og mælkesyrebakterier fra 7 forskellige kulturer.

Urtedrikken indeholder hverken mælk, gluten, sukker eller konserveringsmidler. Du snupper bare 20-50 ml af drikken hver dag – og får så en ordentlig mundfuld af de gavnlige mælkesyrebakterier til tarmen.

Når man kan spise det samme som resten af familien, kan man drikke Vita Biosa, så alle over 1 år kan få gavn af urtedrikken.

Forrige artikelLungeforeningen: Hold dig fysisk aktiv og stærk under corona krisen

Næste artikelHelseteket: Olivenblade