Nage.dk

Behandlingscenter

70 27 33 66

info@nage.dk

nage.dk

Sponseret indhold

 

Fedtfrysning af mave – sådan fungerer det!

De fleste af os kender dem desværre: De irriterende deller på maven, som også kaldes for love handles, bildæk eller baderingen. De kan være frustrerende at komme af med trods hård træning og streng diæt. Derfor er Coolsculpting blevet en populære behandling, da det er en teknologi, som fjerner de svære fedtdepoter som mavedellen ved hjælp af kulde. Det kaldes en fedtfrysning af maven i den kosmetiske verden.

Derfor fungerer fedtfrysning af maveområdet

CoolSculpting blev skabt tilbage i 90’erne af læger fra Harvard Univerisy og Massachusett hospital. Det blev godkendt i 2010 af det amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed som en af de eneste teknologier indenfor fedtfrysning.

Teknologien nedbryder fedtceller ved at udsætte dem for en temperatur på minus 11 grader, som skal til for at nedbryde og ødelægge dem. Fedt er nemlig mere sensitiv for kulde end nerver, muskler og andre kropsvæv. Det er en effektiv måde at fjerne fedt fra maven med fedtfrysning, idet man kun har et vis antal fedtceller i kroppen efter puberteten. Man kan se resultater allerede efter den første behandling – dog går der op til tre måneder før fedtet i det  behandlede område er udskilt.

En fedtfrysning af maven er ikke lige med et vægttab

Mange kan komme til at tro, at en fedtfrysning af maven er ensbetydende med en vægttab. Det er det dog ikke. Langt fra. CoolSculpting er en teknologi, som bruges til at behandle fedtdepoter på de områder, hvor man har svært ved at tabe sig.

Undersøgelser viser, at man kan få en reducering på  22-25 % af ens fedtceller i det behandlede områder efter den første behandling. De døde fedtceller fjernes helt naturligt af nyrerne i løbet af tolv uger. Resten af kroppen vil dog fortsat have den samme mængde af fedtceller. Hvis man eksempelvis får en fedtfrysning af maven, vil man derfor få en væsentlige fladere mave. Resten af kroppen vil dog stadig se ud som tidligere. Derfor kan det ikke ses som et vægttab.

Fedtfrysning af maven – hvem kan få det?

Alle, der har problemer med deller på maven, kan få en fedtfrysning af maven. De eneste der ikke må modtage en behandling er overvægtige, gravide og folk, der har en pacemaker, nedsat leverfunktion eller brok i området.

Kan man få en fedtfrysning andre steder end på maven?

Fedtfrysning kan bruges på hele kroppen, det gælder også fedtfrysning på ansigtet (dobbelthage). Fedtfrysning er er designet til at skulle bruges til de områder på kroppen, hvor man har svært ved at komme af med fedtet alene med træning og kost. Det gælder områder som hagen, overarme, maven og lårene. Husk altid at sørge for at søge råd hos din egen læge eller kosmetiske klinik, inden du beslutter dig for at få foretaget en fedtfrysning.