Let’s talk about it

Bæredygtighed

www.letstalkaboutit.dk

Tre gode grunde til, at du bør leve mere bæredygtigt

Dette indhold er sponsoreret

 

Selvom vi ikke er glade for det, er det desværre en realitet, at den måde, vi har brugt klodens ressourcer på indtil nu er helt forkert – og har store konsekvenser for de fremtidige generationer. Men det er ikke for sent at lave om på sine vaner. Og der er masser af gode grunde til at komme i gang med det samme – herunder giver vi dig tre af de bedste og mest indlysende grunde til, at du hurtigst muligt bør komme i gang med at leve mere bæredygtigt. Og hvis du savner mere inspiration til, hvordan du kan forholde dig bedst muligt til dine medmennesker, kan du her læse meget mere om relationer og tilknytninger.

Vores nuværende livsstil er ikke holdbar i længden

Isen på polerne smelter, dyrearter uddør og mange lavtliggende øer risikerer oversvømmelse. Det er blot nogle af de mest åbenlyse argumenter, der er for at vi mennesker er nødt til at lave noget om i den måde vi lever på. Og det gælder på alle parametre. Det er ikke nok at springe en enkelt flyvetur over hvert år eller lade bilen stå et par gange om måneden – der skal mere til. Og hvis du kommer i gang med det samme, bliver dine grønne initiativer hurtigt til grønne vaner, og du kommer på den måde hurtigere til at se den forskel, du gør.

Du kommer til at spare penge i hverdagen

Der er mange måder at leve bæredygtigt på, og en af dem er ved at tænke lidt over de ting man køber. Og det gælder på alle parametre. For eksempel kommer du til at spare mange penge på indkøbsposer, når du får gjort det til en vane at tage en mulepose med hver gang du skal handle. Du kommer også til at spare penge på benzin, når du begynder at cykle eller tage offentlig transport i stedet for at køre bil, ligesom du kommer til at opdage, at det er billigere at lave mad uden kød.

Du opdager masser af nye produkter og madretter

Når du tænker over dine aftryk på klimaet, kommer du også til at skulle tænke i nogle lidt andre baner, end du er vant til. Hvis du vælger at skifte sølvpapir ud med et genanvendeligt alternativ til dine madrester. Eller hvis du vælger at stoppe med at spise kød, kommer du også til at opdage en masse lækre vegetariske retter, som du ellers aldrig ville have opdaget.