Mad

Quick-grød

11. december 2015

Grød med sunde fedtstoffer og ingredienser – let at lave og hurtig klar til indtagelse. Hvem sagde, at antiinflammatorisk mad skulle være besværligt?

Til 1 person

Du skal bruge:

1 spsk chiafrø

1 dl havregryn (evt. glutenfri)

20 g gulerod

ca. 1 cm frisk ingefær

½ spsk hørfrø

15 g rosiner

10 g valnødder

1 drys vaniljepulver

1/4 tsk kanel

lidt salt

½ pære

2 dl kogt vand

evt. ½ spsk god vegetabilsk olie f.eks. hørfrøolie

Sådan gør du:

Skær guleroden i små tern og bland gulerodstern med chiafrø, havregryn, valnødder, rosiner, salt, kanel og vaniljepulver.

Hæld kogende vand over og rør det hele godt sammen. Dæk skålen til med f.eks. en underkop eller tallerken og lad den trække et par minutter. Riv imens ingefæren og skær pæren i tern eller skiver og kværn hørfrøene i en kaffekværn.

Rør den revne ingefær i grøden og top din grød med pære og kværnede hørfrø. Tilsæt evt. ½ spsk god olie.

Forrige artikelKaffe er en sund last

Næste artikelForstoppet eller blød mave? Få tarmen i topform