Nyheder

Tørre læber og forkølelsessår kan bekæmpes med alge

Foto: Colourbox
28. januar 2018

Den 3,6 mia. år gamle mikroalge, spirulina, er kendt for sine gode egenskaber, og nu gør nye metoder den ideel til pleje og beskyttelse af dine læber.

 

Der findes ikke noget værre, end når ens læber er tørre og sprukne – og måske tilmed ramt af forkølelsessår (herpes). Men der findes faktisk en læbepleje, der både forskønner og plejer dine vinterlæber. Det patenterede ekstrakt Spiralin fra mikroalgen spirulina platensis, har nemlig et dokumenteret og effektivt forsvar mod angreb fra virus, bakterier og svampe.

 

Et gammelt kraftfuldt middel

Blågrønne alger som spirulina var de første livsformer, der dukkede op på jorden for 3,5 milliarder år siden og producerede ilt, som dermed tillod højere former for liv at udvikle sig. Algen blev brugt tilbage i Mayaernes og Aztekernes tid og er meget nærende.

I dag bruges spirulina af mange mennesker som et koncentreret nærings- eller skønhedsmiddel. Midlet er fantastisk, hvis du har tørre eller herpesfølsomme læber, som har brug for beskyttelse og pleje, der ikke udtørrer læberne.

 

Bløde læber hele vinteren

Tørre læber skyldes typisk enten tør luft eller overfugtning af læberne. Nogle læbestifter udtørrer læberne, og disse bør du undgå, hvis du vil dine tørre læber til livs.

Der findes heldigvis læbestifter, der virker som læbepomade, og som er ideelle mod tørre læber. I de nye Ocean Kiss-læbestifter fra Pharmovital, der fås i fire flotte farver, er man gået skridtet videre og har tilføjet den antibakterielle effekt fra Spiralin.

Læbestiften er fri for laktose og gluten –men indeholder til gengæld nærende mandel- og jojobaolie, som plejer og beskytter læbernes hudceller.

 

Put algecreme på forkølelsessår

Pleje-cremen Spirularin HS kan med fordel anvendes under læbestiften. Den usynlige creme plejer og beskytter herpesfølsomme læber, og samtidig indeholder den solfaktor 15, da solen kan være en trigger i forbindelse med herpesudbrud.

Så skal du på skiferie i vinterferien, er den et must i rejseapoteket.

Forrige artikelEnergy bites – rawkugler

Næste artikelDr. David Perlmutter: Gluten er et problem

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.