Nyheder

“Kød” af spildevand

20. juni 2011

Japanske forskere har fundet en metode, hvor man kan producere ”kød” af kloakvand. Velbekomme.

 

Man kunne forledes til at tro, at der var tale om en forsinket aprilsnar, men den er faktisk god nok: Japanske forskere er kommet frem til en metode, hvor man kan fremstille kunstigt kød af menneskeafføring.

Spildevand bliver til kød

Det kunstige kød er baseret på proteiner trukket ud af spildevand. ”Kødet” består af 63 pct. proteiner, 25 pct. kulhydrater, 3 pct. lipider (fedtlignende stoffer) og 9 pct. mineraler.  Produktet har fået skud rød frugtfarve og lidt sojaprotein for udseendet og smagens skyld. De første blindtests tyder på, at folk synes, det smager som rigtigt oksekød.

Udnytte proteinerne i spildevand

Forskeren bag projektet hedder Mitsuyuki Ikeda. Han ønskede at udnytte den enorme proteinrigdom, der findes i spildevand, til noget brugbart. Teoretisk er der et stort potentiale i produktet. Dels vil det gavne CO2-belastningen, fordi køernes metangasudledning er en stor miljøbelastning. Dels kan produktet – teoretisk set – afhjælpe fødevaremangelen.

Dyrt at lave kunstigt kød

Men lige nu bliver det næppe den store sællert. Dels betakker de fleste sig nok for at spise ”camoufleret afføring”, og dels er produktet op mod tyve gange dyrere end almindelig kød pga. omkostningerne til forskning og udvinding.

Man kunne også overveje vegetar-vejen, hvis alternativet er kloakvand i fast form.   

Kilde: Ing.dk

Forrige artikelLever du sundt? Vibeke Hastrup

Næste artikelDreng/pige: Opdag dit barns personlighed!