Nyheder

Hanssons hjem har madglæde

24. august 2009

Lene Hansson er oftest at finde i køkkenet, når hun er hjemme.

Hvad er aktuelt for dig lige nu?

Jeg er i gang med optagelserne til en ny serie på TV3, der hedder ”Min fede familie”. Det er børn, som har meldt deres forældre til, fordi de synes, at forældrene er for tykke og lever for usundt. For hvert kilo, forældrene taber sig, går der penge ind på børnenes børneopsparing. Samtidig har jeg lige udgivet bogen ”Detox og superfood”. Det er et tre ugers-program, hvor du spiser dig til detox med blandt andet masser af avocado, ingefær og chili. Man kan sige, at du giver kroppen et bad med mad.

Hvad faldt du for ved din bolig?

Jeg fandt den på nettet og faldt for de billeder, jeg så af køkkenet. Det er en villalejlighed på 200 kvm fordelt på to etager – en rigtig charmerende newyorkerlejlighed, hvor køkken, spisestue, stue og kontor er i ét stort rum, der kun er opdelt af nogle søjler og en pejs. Soveværelse og toilet er selvfølgelig for sig selv, og min søn, Sebastian, bor på den øverste etage.

Hvilket rum holder du mest af?

Køkkenet! Jeg bruger megen tid der, og det fede er, at jeg ikke står isoleret i køkkenet, men kan være sammen med Sebastian eller gæster samtidig, fordi lejligheden er ét stort rum. Sebastian er i øvrigt tit med mig i køkkenet for at lave mad. Han har allerede udgivet en kogebog og kommer med den næste den 1. oktober.

Hvad behøver ethvert hjem?

Et rum, hvor børn og forældre kan være sammen.

Hvordan sætter du dit personlige præg på dit hjem?

Det gør jeg meget med at have Buddha-statuer, økologiske duftlys og røgelsespinde. Jeg kan godt lide, når jeg føler, at jeg kommer i ro, når jeg kommer hjem.

Hvad vil du aldrig bringe ind i dit hjem?

Abstrakte malerier med klatter, der ser ud, som om de er blevet smidt på lærredet.

Laver du ofte mad derhjemme?

Ja, og hvis jeg ikke gør, så gør Sebastian. Det sker ofte, at jeg ringer hjem og spørger, om ikke han lige kan lave mad. Så handler han ind og laver to-tre retter. Forleden havde han lavet svinemørbrad stegt i ovn med laurbærblade, bagt laks med forårsløg, to forskellige salater og dijondressing! Det er da skønt. Jeg tog opvasken.

Hvad har du altid i dit køleskab?

Friskpresset juice, frugt, grønt og soja-yoghurt.

Hvad vil du nødigst undvære i dit køkken?

Min stavblender, for jeg laver smoothies hver dag. Det er så nemt.

Har du en ting, som altid har fulgt dig?

Jeg har en teaterkikkert og nogle bronzelysestager, som jeg har fra min mormor, der døde, da jeg var 11 år. Jeg har også en Buddha-figur, der bare skal op at hænge på væggen, hvor jeg bor nu. Den falder altid ned, men er aldrig gået i stykker, så jeg tror, den bringer held.

Hvad står der i din bogreol?

Mange selvhjælpsbøger og bøger om mentaltræning. Ja, så har jeg et hav af kogebøger og fagbøger om ernæring. Først sidste sommer læste jeg min første skønlitterære bog, Stieg Larssons ”Mænd der hader kvinder”. Alle talte jo om de bøger, så jeg måtte prøve. Jeg blev fuldstændig fanget af dem, så i sommer købte og læste jeg endnu en krimi.

Hvordan slapper du bedst af derhjemme?

Jeg slapper aldrig af. Det kører bare derudad, synes jeg. Der er altid noget, der skal ordnes. Så hvis jeg skal slappe af, kører jeg op i mit sommerhus.

Kilde: fpn.dk

(oprettet 25. august 2009)

Forrige artikelDagplejere gør børn sundere

Næste artikelPopcorn kan være godt for hjertet

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.