Kartoffelfrikadeller

Af: Trine Vesteraa

Kartoffelfrikadeller er bæredygtig kost og perfekte til den kødløse dag. Find opskriften fra Naturli’s madskribent Trine Vesteraa her.

14 stk.

Det skal du bruge

125 g. kogte hvide bønner

500 g. kogte og kolde kartofler

1 lille løg

1 lille bundt purløg

frisk chili efter smag (kan undlades for en mere børnevenlig version)

40 g. havregryn (jeg har brugt grovvalsede)

¾ tsk. salt

friskkværnet peber

50 g. sesamfrø til at panere frikadellerne i

Sådan gør du

Kom bønnerne i en skål og mos dem groft med en gaffel eller kartoffelmoser. Tilsæt kartoflerne og mos igen til en lidt grov mos. Riv løget på den fine side af rivejernet og skær chilien i meget små tern. Skyl purløget og hak eller klip det i små stykker.

Bland alle ingredienser sammen i skålen med kartofler og bønner og form herefter 14 frikadeller af farsen. Vend frikadellerne i sesamfrø og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag frikadellerne i ovnen på 175 grader i 30 minutter. De skal vendes ca. halvvejs.

Du kan evt. tilsætte lidt revet ost eller gærflager (vegansk ostesmag) for ekstra smag.

Frikadellerne spises til en god salat eller på et stykke groft brød – både kolde og varme.

Fra www.trinevesteraa.dk

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*