Pandekager er ikke kun til dessert. Her er opskriften på kikærtepandekager med spicy kartoffelfyld (masala dosa), der passer godt til frokost eller en middagsret.
Kikærtepandekager:
Fyld:
Pisk de to slags mel ud i knap 1 dl vand. Lad dejen stå en times tid eller til næste dag.
Kog kartoflerne godt møre og pil dem. Skær dem i små terninger. Hak løg og chili (fjern kernerne). Rist sennepsfrøene i en tør gryde, indtil de “springer” (læg låg på gryden). Tag gryden af varmen og tilsæt 3-4 spsk. bouillon. Kom løg og chili i og lad det simre, til løgene er klare. Tilsæt ingefær, krydderier og kartofler. Drys med lidt salt. Hæld lidt mere bouillon ved og lad kartoflerne simre 5-6 minutter. Mas dem gerne lidt ud. Tilsæt hakket koriander og smag til.
Bag pandekagerne: vurdér, om der skal tilsættes lidt mere vand. Dejen skal have konsistens som en almindelig pandekagedej. Spray en pande med lidt olie og bag to store, tynde pandekager af dejen. Vend ikke pandekagerne, før der er bobler på overfladen, og du kan få en spatel ind under dejen. Rul fyldet ind i pandekagerne og servér dem straks. Retten kan med fordel akkompagneres af en stærk kokos- og ingefærdip, som også findes i kogebogen.