Nyheder

Et ekstra filter på cigaretten

4. februar 2014

Det er omkring denne tid, at nytårsforsætter om rygestop begynder at anspore dårlig samvittighed, fordi tingene ikke går, som de skal. Et nyt dansk produkt kan måske hjælpe.

Rygeafvænning er for de fleste en lang og problematisk proces. Nogle vælger at kvitte tobakken fuldstændig fra den ene dag til den anden uden hjælpemidler, mens andre trapper ned med nikotinplastre eller -tyggegummi. Andre forsøger sig med hypnose, akupunktur eller andre alternative former for hjælp til den ofte svære proces.

28-dages nedtrapning

Det nye tilbud til rygere, der vil kvitte tobakken, er det danske produkt Nicovel Rygeafvænningsfiltre, der distribueres af Orifarm og forhandles på landets apoteker.

Filtrene bruges til en 28-dages nedtrapning, der forhåbentlig ender i et totalt rygestop. Fordelen ved filtrene er, at de ikke indeholder nogen erstatning for tobakkens nikotin – filtrene nedsætter ganske enkelt rygerens nikotinindtagelse gradvist hver uge, mens der ryges videre som hidtil.

Fire filtre sikrer nedtrapning

Afvænningskuren består af fire forskellige filtre, der sikrer en gradvis reduktion af nikotinoptagelsen fra cigaretterne. Filtrene er diskrete og monteres blot på mundstykket. Efter rygning gemmes mundstykket til næste cigaret. Hvert filter bruges i syv dage, og efter fire uger er nikotinen nedtrappet og rygeren er klar til at lægge cigaretterne på hylden.

Afvænningsfiltrene er udviklet af den danske iværksætter Torben Rasmussen. Han begyndte at udvikle prototyper for fem år siden under emhætten i lejligheden på Frederiksberg. Efter fem års udviklingsarbejde og tests er filtrene omsider endt på apotekernes hylder.

Ikke afhængig af nikotintyggegummi

– Ifølge Sundhedsstyrelsen ønsker to-tredjedele af alle rygere at kvitte tobakken. Mange vil gerne stoppe uden at bruge eksempelvis nikotintyggegummi, som man også kan blive afhængig af. Filtrene er et alternativ til en kold tyrker. Det er en varm tyrker, hvor rygeren får tid til at forberede sig mentalt, samtidig med at nikotinen nedtrappes indtil datoen for rygestoppet, siger Torben Rasmussen.

Nicovel Rygeafvænningsfiltre forhandles som nævnt på apotekerne. Den vejl. udsalgspris er kr. 349,-

Forrige artikelMotion i det nye år? Fasthold din motivation

Næste artikelFravælg opdrættet laks