Nyheder

Fem produktive morgenritualer

12. marts 2014

Stress er blevet en folkesygdom, og den forårsages som regel af alt det, du ikke når. Du kan blive bedre til at nå dine mål, hvis du starter dagen på den rette måde.

Morgenritualerne er som regel noget, der skal overstås forholdsvis hurtigt. Hvis du er på arbejdsmarkedet, skal du ud af døren, og hvis du ikke skal afsted på arbejde, er det klogt at afslutte morgenritualerne tidligt, så du ikke sidder over en kop lunken kaffe klokken 13 og undrer dig over, hvor dagen blev af.

Dagen skal bruges til noget, hvad enten du har pligter på en arbejdsplads eller arbejdsopgaver i hjemmet. Stress skabes ofte, hvis du lidt for tit ved dagens ende er utilfreds med din egen indsats, så der er for mange opgaver, der ikke blev løst. Man sover som bekendt bedst efter et godt dagsværk.

Derfor er det væsentligt, hvordan du får begyndt dagen. Her er fem råd, der kan bidrage til at gøre din dag produktiv.

1: Drik et glas vand

Det er utrolig enkelt og meget virksomt: Fortæl din krop, at den skal i gang igen ved at drikke et stort glas koldt vand. Vandet bidrager til at rense kroppen ud for de affaldsstoffer, du har udskilt i løbet af natten, og det sætter gang i hele systemet. Vandet gør også fordøjelsen af det forestående morgenmåltid bedre.

2: Dyrk motion i syv minutter

Syv minutter? Hvorfor ikke ti? De fleste kan finde plads til syv minutter i morgentravlheden, men det kan give problemer, hvis de skal finde plads til ti minutter. Det er et spørgsmål om psykologi. Syv minutter virker yderst overkommeligt, men du kan sagtens finde øvelser på nettet, hvor du i løbet af syv minutter kommer igennem de fleste muskelgrupper. Coops medlemsblad, Samvirke, har f.eks. et forslag her.

Du kan naturligvis også gå lidt tidligere i seng, så du kan stå tidligere op og løbe en tur. En løbetur på tom mave er en langt mere effektiv fedtforbrænder end en løbetur efter arbejde. Men mindre er bedre end ingenting – syv minutters effektiv træning sparker din krop i gang og giver dig ekstra energi.

3: Start dagen med en grøn smoothie

Morgenmaden er som bekendt dagens vigtigste måltid, så du gør dig selv en bjørnetjeneste, hvis menuen står på hvid toast og slige sager. Der skal være energi, proteiner, vitaminer, mineraler og kostfibre i din morgenmad. Derfor er en grøn smoothie med eksempelvis banan, æble, ingefær, agurk, spinatblade og appelsinsaft en god start. Du kan eventuelt tilsætte et surmælksprodukt, så du får lidt ekstra mættende proteiner med. Husk også lidt frø, mandler eller lignende proteinkilder.

Havregrød lavet på vand med en smule olivenolie og en håndfuld rosiner er også en god start.

4: Planlæg din dag

Mens du blender din smoothie kan du overveje, hvad du gerne vil nå i løbet af dagen. Sæt tre mål og afgør med dig selv, hvornår på dagen de tre mål skal være opfyldt. Det er altid godt at tage en beslutning, uanset om det drejer sig om, at de visne blade skal være væk fra græsplænen klokken 11, eller om det er den vigtige kundeopfølgning, der skal være afsluttet klokken 12. Når du har taget en beslutning og sat et tidspunkt på, er det sværere at skyde det til dagen efter.

Du skal egentlig bare overveje, hvad der skal til, for at du efter fyraften er tilfreds med din egen indsats.

Du kan næppe nå de tre mål hver dag, men målene minsker risikoen for, at du får en uproduktiv dag.

5: Tag en timeout efter frokost

Hvis du er på en travl arbejdsplads, skal du lige tage 15 minutter for dig selv, når du er halvvejs igennem dagen. Sluk pc’en, gå helst udenfor og træk vejret dybt: Hvordan går det med målene? Er du foran planlægningen eller er du bagud? Hvor meget energi er der tilbage, og hvad kan du nå inden fyraften? Læg en plan for resten af dagen.

Kilde: entrepreneur.com, alun.dk

Forrige artikelTre tips til at undgå overspisning

Næste artikelDet flydende stofskifte

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.