Nyheder

Forsker: Sliksyge kan trænes væk

19. august 2009

Afhængighed af chokolade og andre søde sager kan gøre livet surt. Nu har forsker et bud på, hvordan man kommer trangen til livs.

Trangen til kage, is eller chokolade kan være så stor, at det er umuligt ikke at give efter. Men det er faktisk muligt at træne sliksygen væk, mener psykolog Leigh Gibson ved Roehampton University i Storbritannien.

I løbet af to uger gennemførte han et forsøg med 14 mennesker, der fik lov til at spise en halv chokoladekage to gange om dagen. Halvdelen af gruppen skulle spise kagen indenfor et kvarter efter et måltid, den anden halvdel skulle vente to timer og spiste altså chokolade på relativ tom mave.

“Afprogrammering”

Efter de to uger var lysten til chokolade blevet større hos den gruppe, der spiste chokolade på tom mave. De, der spiste umiddelbart efter et måltid, havde derimod fået dæmpet lysten. Resultatet var det samme, uanset om man var 'chokolade-elsker' eller ej.

”Jeg tror man kan ’afprogrammere’ sig selv ved at spise det, man har en svaghed for, når man er mæt,” siger Leigh Gibson ifølge den svenske avis Aftonbladet.

Men han tilføjer:

”Vi anbefaler ingen at spise en chokoladekage om dagen for at slippe af med trangen. Men man kan prøve at undgå at spise mad, som man har en svaghed for, på tom mave for ikke at gøre trangen større.”

Kilde: jp.dk

(oprettet 20. august 2009)

Forrige artikelKøbenhavn går foran med skolemad og økologi

Næste artikelDagplejere gør børn sundere

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.