Nyheder

Skjult halshvirvel kan give smerter

9. september 2014

Hvis du døjer med hovedpine, rygproblemer eller har en dårlig holdning, kan problemet sidde i den øverste halshvirvel. Du kan høre om teorien på Sund Livsstil-messen i København.

Smerter i nakken, hovedet og ryggen kan være svær at behandle, fordi årsagerne kan være så mange. Derfor går mange fra den ene behandlingsmetode til den anden for at få bugt med smerter, der undertiden kan være invaliderende. De fleste ender med at tage smertestillende medicin.

Atlas-hvirvlen er forvredet

Schweizeren René-Claudius Schümperli udviklede mellem 1993 og 1996 en behandlingsmetode, der skulle kunne helbrede rigtig mange af denne type lidelser ved en særlig massage af den øverste halshvirvel, der kaldes Atlas. Som ved mange af den slags opdagelser, var det opdageren selv, René-Claudius Schümperli, der havde en lidelse, han ikke kunne finde behandling for. Han udviklede AtlasProFilax-behandlingsmetoden, som i dag udbydes over det meste af verden af såkaldte Atlasprofs, som alle har fået en uddannelse på skolen i Schweiz.

René-Claudius Schümperli fandt angiveligt ud af, at atlas-hvivlen var en smule forvredet hos næsten alle mennesker. Det drejer sig om meget lidt – få dele af en millimeter – men denne lille unøjagtighed er efter AtlasProFilax-teorien nok til at skabe en forstyrret blodgennemstrømning og en reduceret eller forkert informationsstrøm mellem hovedet og kroppen. Den naturlige balance er i uorden. Den forkerte position fører til problemer med hele rygraden og kan angiveligt betyde noget for muskler, øjne, ører, kæbeben, nerver, kredsløbssystemet og organbalancen.

Massage kan få hvirvel på plads

Ifølge René-Claudius Schümperli kan hvirvlen, der sidder godt gemt bag sener og muskler, nås med en særlig massage af de korte nakkemuskler. Denne særlige massage giver hvirvlen mulighed for at finde tilbage i sin rigtige position, og de mange sener og muskler omkring hvirvlen sørger for, at den bliver der efterfølgende.

Efter massagen skulle kroppen begynde at restituere og helbrede sig selv fra de smerter, som forvridningen af hvirvlen forårsagede.

Mød AtlasProFilax på Sund Livsstil

Det understreges samtidig, at AtlasProFilax ikke er en dianosticeringsmetode, og at man ikke må lade den erstatte igangværende medicinsk behandling eller planlagt medicinsk behandling. Men hvis du ikke har kunnet finde lindring for smerter i hoved, nakke eller ryg, er metoden måske en overvejelse værd. Du kan møde repræsentanter for AtlasProFilax på Sund Livsstil-messen, stand 236, den 26. – 28. september i Øksnehallen ved Halmtorvet, København. Messen er åben alle tre dage fra 10 til 18. Entréen er 100 kroner, men du kan som Naturli-læser spare de 80, hvis du printer rabatbilletten her.

Kilde (læs mere): atlasprofilax.ch

Forrige artikelDyreskind kan reducere astmarisiko

Næste artikelTre gode grunde til at meditere

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.