Hjælp til selvhjælp: Nervebetændelse

Af: Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Nervebetændelse plager mange – diabetikere, kemopatienter, alkoholikere m.fl. Ofte er der tale om skader, der er opstået på grund af forgiftninger. Der er heldigvis meget, man kan gøre for at modvirke nervebetændelse.

Der kan være mange grunde til, at nerverne bliver beskadigede eller dårligt fungerende, så der opstår inflammation – betændelsesagtige forandringer – som er årsag til de fleste smerter. Det er derfor vigtigt at forsøge at finde ud af, hvorfor betændelsen opstår og at gøre noget ved det. Det vil oftest indebære en undersøgelse hos en speciallæge i neurologi.

Der kan f.eks. være tale om følger efter virusinfektion, skovflåtbid (borrelia-infektion), udsættelse for organiske opløsningsmidler (inkl. alkohol), pesticider, tungmetaller, bivirkninger af medicin, tryk mod nerver, dårligt fungerende nyrer, vitaminmangel, kræftlidelser, kviksølv fra tandplomber mm.

En af de hyppigste årsager til kronisk nervebetændelse er diabetes – sukkersyge, oftest som en senkomplikation. Mange med den hyppigste type diabetes, type 2, har allerede nervebetændelse, når sygdommen opdages. Det skyldes, at man kan gå med sygdommen mange år, før den bliver opdaget.

Hvad kan man gøre ved nervebetændelse?

Der er en række muligheder for at behandle og lindre generne ved nervebetændelse, der egentlig er et dårligt ord, da de fleste forbinder ordet betændelse med bakterier. Men man kan leve bedre eller dårligere med en lidelse, og det er altid muligt at lindre, selvom man ikke kan helbrede.

Drejer det sig om nervebetændelse på baggrund af forgiftning med kemiske stoffer, vil det være en fordel med udrensning af de skadelige stoffer.  Er årsagen alkohol, vil et stop altid bedre tilstanden. Er der tale om diabetisk nervebetændelse, kan den skyldes ubalance i stofskiftet ved dårligt reguleret diabetes. Ved denne form for nervebetændelse forsvinder symptomerne i reglen, når der kommer orden i blodsukkeret ved hjælp af en sund kost og motion. Hvis symptomerne er vedvarende, er der oftest tale om en kronisk tilstand på grund af langvarig diabetes, også kaldet en senkomplikation.

Der er heldigvis meget, man kan gøre ved diabetisk neuropati, som man bedst kalder den diabetiske nervebetændelse. Her er der sket en ødelæggelse af nervens funktion på grund af forstyrrelser i nervernes stofskifte og kredsløb, hvorved nervevævet bliver irriteret og nedbrudt. Ved diabetes er årsagen bl.a. ophobning af nerveskadelige stoffer, der især kommer ved vedvarende forhøjet blodsukker, bl.a. sorbitol. Der kan også være tale om forstyrrelser i blodforsyningen til nerverne. Vedvarende for lavt blodsukker er også en medvirkende årsag til neuropati.

Mange diabetikere udvikler med tiden en overfølsomhed overfor gluten, hvor tarmslimhinden ændrer sig, og ofte kommer der symptomer fra maven, ligesom en hel del får symptomer fra nervesystemet i form af bl.a. nervebetændelse. Der opstår også problemer med at optage nødvendig næring fra kosten. Tilstanden kaldes cøliaki. Man kan få  mere at vide om cøliaki hos Dansk Cøliaki Forening, www.coeliaki.dk.

Den grundlæggende behandling af diabetisk neuropati er derfor at forsøge at få sin diabetes reguleret så godt som muligt gennem kostregulering, motion og den rigtige insulinmængde eller dosis af tabletter dag for dag. Alt for mange diabetikere tager bare bevidstløst den samme mængde insulin hver dag, selvom insulinbehovet er meget vekslende og påvirkeligt af først og fremmest kosten, motionen, psykiske belastninger, anden sygdom og hos kvinder menstruatio­nen.

Ryger man, vil det også være bedst at holde op, da rygning forværrer tilbøjeligheden til og sværhedsgraden af diabetiske komplikationer. Det samme gælder overforbrug af alkohol.

Kosttilskud ved nervebetændelse

Der er ved nervebetændelse, foruden at tage almindelige smertestillende midler, en række andre muligheder for at bedre sin situation og dæmpe smerterne. B-vitaminerne spiller en stor rolle, da de blandt andet er vigtige for enzymernes virkning i kroppen, hvor de styrker de normale genopbyggende og selvhelbredende processer. Mangel på B12-vitamin kan give de samme symptomer fra nerverne. Flere af de andre B-vitaminer er også vigtige for kredsløbet, så der ikke opstår iltmangel i vævene, som også medfører skader og smerter. Så det må anbefales at tage stærke B-vitaminer. Det vigtige hjælpeenzym og antioxidant Alfa‑Liponsyre modvirker ændringerne i  glukose-, fedt- og proteinstofskiftet hos diabetikere samt skader på kroppens væv og har i et halvt århundrede været brugt i Tyskland og USA mod nervebetændelse.

C-vitamin 1-2 gram dagligt. En dansk undersøgelse har bekræftet, at diabetikere omsætter langt mere C-vitamin end andre, og derfor ofte har for lidt af det i kroppen, men alle har gavn af mere C-vitamin. Det er godt at supplere med E-vitamin, der samarbejder med C-vitamin i kroppen. Man kan forstærke virkningen af C-vitamin ved samtidig at tage tilskud bioflavonoider (farverne i frugt og grønt), f.eks. som C 500 + Hyben + Citron, 1-2 tabl. 2 gange dagligt.

D3-vitamin fremmer nervers vækst og funktion af nerver og muskler. Forskning har blandt andet vist, at der er sammenhæng mellem nervesmerter ved diabetes og mangel på D3-vitamin. Behandling af 51 type 2-diabetikere med neuropati, som alle havde et lavt indhold af D3-vitamin i blodet, viste en betydelig bedring af smerterne efter tilskud af D3-vitamin, som også har en række andre positive virkninger ved diabetes af begge typer. (Archives of Internal Medicine, April 14, 2008). Det må anbefales diabetikere og andre med neuropati at tage 85 eller 100 mikrogram D3-vitamin dagligt. Der er ikke påvist nogen skader eller bivirkninger ved at tage op til 250 mikrogram D3-vitamin dagligt.

Gammalinolensyre, eller GLA, er en livsvigtig fedtsyre, der forbedrer mikro-blodcirkulationen i nerverne og genetablerer ledningshastigheden i nerverne. 8-12 kapsler dgl. i begyndelsen. Senere 3-6 dagligt. Man kan også købe flydende olier med gammalinolensyre, f.eks. Livets Olie. Også fiskeolie indeholder vigtige fedtsyrer af omega-3 typen og især en speciel fedtsyre, docosahexaensyre, som findes i alt nervevæv. Andre gode olier er Nutridan Strong Citron og Udo’s Choice DHA. Gingko biloba og det tibetanske urtepræparat Padma Plus er også godt for mikrokredsløbet.

Midler mod smerter

En række lægemidler på recept kan modvirke nervesmerter. Blandt andet epilepsimedicin, Gabapentin, Lyrica og imipramin eller amitriptylin. Man kan også først selv forsøge med behandling med prikbladet perikum, f.eks. Calmigen, Velzina, Lyperin forte eller Esbericum, der også kan virke på neuropatismerter.

Homøopati med det homøopatiske lægemiddel Lymphomyosot er en mulighed. To tyske undersøgelser har vist en klar virkning af Lymphomyosot, især i kombination med alfa-liponsyre.

Indgnidning af den overfølsomme hud med salver, der varmer eller irriterer huden (f.eks. capsaicinholdige (fra chili) salver eller lotioner kan lindre. Må ikke bruges i mere end 6-8 uger, da de små nerveender ellers kan blive beskadiget). Man kan også børste huden eller gnide med en tør hamphandske.

Magnetfeltbehandling med f.eks. MME – Magnetic Molecular Energizer, kan have en meget fin virkning ved neuropati. Pulserende magnetfeltbehandling bringer svingningerne i vævene tilbage til det normale.

Musik har vist sig at dæmpe smerter betydeligt. Brug en walkman med rolig, glidende musik, f.eks. New Age‑musik. Ved neuropati i hænderne kan der være god virkning på smerter og ubehagelige føleforstyrrel­ser ved at bruge handsker. Gummihandsker ved vådt arbejde og bomuldshandsker resten af tiden. En videnskabelig undersøgelse har vist, at skoindlægssåler med magneter har en positiv virkning ved neuropati i fødder og ved dårligt kredsløb i fødderne.

Autonom neuropati

Man kan også se komplikationer fra det ubevidste nervesystem, f.eks. i form af svedtendens, især efter måltider, tendens til at blive svimmel, hvis man skal stå længe (blodtryksfald), problemer med blæretømningen samt seksuelle problemer.

Mod tendens til blodtryksfald og svimmelhed efter måltider samt ved længere tids stående stilling kan koffein være en god hjælp. Kompressionsstrømper kan være en god hjælp, da de forhindrer blodet i at hobe sig op i benene. Det er godt at sove med højt hovedgærde i sengen. Man kan undersøge, om hjertet og kredsløbet er påvirket ved at måle blodtrykket siddende eller liggende og derefter stående. Ved autonom neuropati falder det øverste blodtryk over 30 mm, og pulsen stiger samtidig mindre end 14 slag i minuttet. Normalt vil blodtrykket ellers falde mindre end 10 mm og pulsen stige mere end 15 slag i minuttet.

Der kan også være problemer med at tømme mavesækken, der kan blive slap. Det kan give trykken i maven, opstød, opkastninger og problemer med at få maden ned i tarmene og ind i blodet på den sædvanlige tid. Det kan give betydelige svingninger i blodsukkeret og problemer med for lavt blodsukker. Nogle diabetikere har symptomer fra det ubevidste nervesystem i form af tendens til diarré, især om natten. Her kan man se god virkning af en kur med den antibiotiske medicin erythromycin  eller tetracyklin.

TENS – transkutan nervestimulering af nerver og muskler kan være en god hjælp for nogle og for kredsløbet i benene. Der findes blandt andet et apparat ved navn Circulation Pro, der forhandles af Living in Time.

Den polynesiske olie Tamanu Nut Oil har antioxidant virkning og forhindrer dermed forharskning (oxidation) af cellerne i huden og stimulerer heling af huden og dannelse af nyt væv. Forskere fra Europa har allerede i 1930’erne undersøgt virkningen af Tamanu olien ved nervebetændelse, da det viste sig at kunne hjælpe ved nervebetændelse med spedalskhed og lindre smerterne ved nervebetændelse. Man kan købe olien hos Chleopatra Oils i København. Bestilles over nettet på www.chleopatra.dk.

Neuropatismerter har en tendens til at forsvinde med tiden. Årsagen til dette kan være en bedre regulation med delvis genopbyggelse af nervevæv og -funktion. Det kan også være en ødelæggelse af de smerteførende nervebaner. Man bør hvert halve år holde en pause med eventuel smertestillende medicin for at se, om der stadig er brug for den.

25 kommentarer

 • Bodil Johanne Rahbæk siger:

  hvor findes nervebetændelse i ben efter kemobehandling .

 • Joan Janet Skoubjerg siger:

  Jeg forstår på denne artikel at nervebetændelsen i fødderne skulle forsvinde igen. Jeg har haft det i flere år og det er blevet værre og værre. Jeg får B 12 piller hver dag men det er også det eneste. Man mener at det er kommet af B 12 mgl. Så får jeg ellers Tramodol 350 mg i døgnet og 6-8 Pinex. For jo slet ikke at jeg ikke er blevet tilbudt en form for behandling. Jeg har været på Rigshospitalet i 2014 hos en overlæge Nanna ??. Hun sagde at det næste der ville ske var at det ville brede sig til hænder og derefter til hovedet. Ja jeg kunne jo blive henvist når det blev værre sagde hun – men vi kan intet gøre. Nu er det så jeg læser dette og vil meget gerne høre om der er hjælp at hente om hvordan jeg skal forholde mig. Jeg er 68 år.
  Med venlig hilsen
  Joan

 • per faurholdt jensen siger:

  hej joan prøv plaster som leveres hos jeanette beate jensen hun vejleder dig videre det har hjulpet mange prøv at forhør dig venligst per.

 • Lise Biørn siger:

  Hej Per Jeg forsøger at finde Jeanette Beate Jensen uden succes. Har du flere oplysninger om eventuel adresse, tlf. nummer eller lign.

 • Susanne Bay Zajkowski siger:

  http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2016/01/01/neuropati-alm-2

  Hej Jeg kigger også med her. Fordi jeg læser hvad Vagn Hansen (Radiodoktoren) anbefaler.
  Mine fødder er for ca. 1 år siden begyndt at “Gå på Vat, og gøre ondt om natten”.
  Har fået taget alm. blodprøvet hos min praktiserende læge igennem flere år.
  Mangler ikke B12 vitamin eller D-vitamin (I den sammenhæng).
  Har ikke Diabetes – hver nr. 1 eller nr. 2 (det er undersøgt)
  Har igennem ca. 1-2 år taget regelmæssigt og (hvad jeg har Økonomi til) C-vitamin, Mega D, Eskimo 3 ( ren og meget stabil fiskeolie), Magnesium, Chrom, Q10, Bio-Seleno Precise, Biorto MIN (vitamin/mineraltilskud uden Jern) – Samt Recept Hjerte & blodtryksmedicin: Digoxin & Losartankalium krka.
  MIT SPØRGSMÅL: Hvordan kan jeg vide at disse (dyre) medicintilskud bliver optaget i kroppen? Hvad skal jeg se/mærke efter, hvis jeg skal tage dem på andre tidspunkter/ uden at blande dem sammen ???, – Før/ efter motion har det virkning? – Er der tidspunkter på dagen der er bedst for noget af disse “kosttilskud”.
  NB: Min kost er OVERVEJENDE Blodtype A kost. Som jeg trives godt med, og opdagede pga. allergier der forsvandt når jeg spiste denne kost!
  Men jeg er i tvivl ang. optagelse i kroppen af de mange forskellige Tabl. & Kosttilskud. Og vil gerne VIDE MERE om hvad og hvordan – uden det koster en formue (Jeg er folkepensionist og har kun alm. folkepension. Jeg er 69 år)
  Venlig hilsen
  /Susanne BZ

 • Birgitte Christensen siger:

  Har i 5 år døjet med fodsmerter, dom gør at jeg har svært ved at fungerer i hverdagen. Min læge har slået det hen med at det er psykisk, fordi jeg har været i de i en lang depressiv periode..
  Jeg har selv fået lave såler hos en bandagist, som koster det blege, for forfodsnedfald, hvilket kun har hjulpet en smule.
  Jeg er nu blevet henvist til en orthopædkirurg som forhåbentlig ikke skærer i mig, hvis det kan handle om alt muligt andet.
  Hvad gør jeg bedst, for at hjælpe mig selv af med disse smerter og hvad kan det være.
  Indtil for en måned siden, fik jeg en masse psykofarmaka og losartankalium for blodtrykket. Alt dette er nu seponeret…
  Jeg tager istedet:
  D3 vitamin 40 mikrogram
  2 stærke B vitaminer
  Glucosamin gold for gigt i knæet
  2 gram MSM for gigt/i flammation
  1 olivir for blodtryk
  1 gurgedol for slidgigt i knæet
  6 g melatonin for søvn .
  Mvh
  Birgitte

 • Bent Michaelsen siger:

  Jeg har efter grundge undersøgelser, fået dianosen : Nervebetændelse i benene. Jeg har aldrig kendt til at blive træt, har levet sundt og fornuftigt har ingen smerter,har aldrig været ryger, men har nu en anstrengt gang og en nedsat motorik og mærker en træthedsfornemmelse når jeg går,er der noget jeg kan gøre?.

 • A. Frederiksen siger:

  Pludselig mærkede jeg et lille jag i lænden. Det udviklede sig til frygtelige smerter i mit ene ben, som jeg slet ikke kunne gå på i 14 dage. Jeg blev indlagt og udskrevet samme dag, hvor lægen gave den oplysning til min læge, smerterne ikke var stærke. Heldigvis vidste min læge bedre og gav mig morfinpiller. Desværre tager de kun toppen af smerterne. Jeg måtte ringe efter en vagtlæge, som stillede diagnosen: nervebetændelse. Og fik flere piller, som heller ikke hjælper særlig godt. I de to uger græd jeg ofte af smerte. Nu er smerten blevet en smule mindre. Jeg kan så småt begynde at gå, men jeg skal passe meget på, for benet vil give efter. Jeg er samtidig dårlig. Kaster op somme tider. Er meget træt. De råd der gives her, gad vide hvad man skal rette sig efter. Jeg får behandling hos en fysioterapeut og får også akupunktur. Men det er dyrt og jeg er folkepensionist. Jeg har aldrig røget, drikker ikke, sidst det blev kontrolleret havde jeg ikke diabetes. Der er ingen hjælp at hente nogen steder. Om ikke andet fik jeg lidt luft.

  • Ingelise rasmussen siger:

   Præcis det samme som jeg oplevede. Er blevet undersøgt på alle måder, mangler kun en neurolog. For gabapentin, men ingen betydelig bedring. Har nu anskskaffet mig en magnetfelds madras. Kun brugt den i 3 dage, men håber på bedring. Tager b Vitamin magnesium, c Vita.

 • camilla siger:

  Min farfar har mange mén efter en stor omgang kemo. Bla. “Neuroparti”, som en læge kaldte det. Han kan stort set ikke mærke hænder og fødder. De er altid kolde, og han har svært ved at bruge dem. Jeg tror han lidt selv har opgivet. Og valgt bare at leve med det. Men jeg tror på der er NOGET man kan gøre… er der mon det..?

 • A. Frederiksen siger:

  Jeg er begyndt at tage økologisk ingefærpulver rørt op i vand. Jeg har en smule gavn af det. Mit ben er også altid koldt. Jeg sidder med en varmepude på det, det hjælper også. Slipper din farfar for smerterne skal han være glad. Det er et helvede at være i. Jeg kan godt forstå han føler trang til opgivelse, jeg er selv så træt, så træt. Hjælp får man ikke. Og så skrives der i denne artikel smerterne kan lindres. Ha ha , ja med medicin man bliver endnu mere syg af. Jeg kunne f.eks. ikke spise mad og tabte 12 kg. Skal man vælge pest eller kolera. Jeg måtte stoppe med den medicin og fik det forfærdeligt. Det var abstinenser sagde lægen. Nu er jeg ovre det, men jeg tør ikke tage smertestillende.

 • Benny le Dous siger:

  Jeg har taget Alfa Lipon i ca. 2 år ——Har stadig smerter i fødderne, men hævelserne er aftagende.
  Jeg mener at det stof har en virkning!

 • Jesper siger:

  Jeg vil henlede Jeres opmærksomhed på Neuropatiforeningen (www.neuropatiforeningen.dk), hvor der er flere gode råd at hente. Der findes også en facebook-gruppe, hvor vi deler vores erfaringer med kosttilskud, medicin og behandling af neuropati i øvrigt. Og så er det gratis at blive medlem af foreningen.

  • Eva Anna Davidsen siger:

   Denne hjemmeside synes ikke at eksistere længere – stødte på anbefaling flere steder. Ved du om der er en ny hjemmeside adresse? Ellers virkelig et godt sted at lande i tilfælde af at have brug for flere oplysninger 🙂

 • Marika Fahlén Christensen siger:

  Har en hereditær senorisk motorisk neuropati (form for muskelsvind). Den forsvinder ikke, da gendefekt – men ændret levemåde kan lette dagligdagen og vedligeholde neuropatien. Neuropatien, i min krop er uhelbredelig (forsvinder ikke) men kan være stationær og ikke progredierende i perioder.
  Har måtte sande at diverse lægeordinært medicin ikke tager noget “væk”, men hjælper kun midlertidigt.

  Derfor har jeg søgt andre veje.
  Traumesensitiv Hot Yoga, dette forbedrer kredsløbsforstyrrelser og har forbedret blodcirkulationen, givet større velvære og kontakt med kroppen. Samt ændret på min mentale tilstand, mere smil, energi.
  Indtag af hj. lavet grønsags/frugtjuice. Dette har tilført mere energi til den ellers kroniske træthed, lettet nogle af mine maveproblemer.
  Ændret kost – meget større fokus på hvilke madvarer jeg indtager. Sund og varierende kost, helst glutenfri, mindre kød og fokus på økologi. Dette skaber sundt tarmsystem, giver energi, mindsker afføringsproblemer.
  Lidt motion har også ret. Dage hvor min træthed er til sofaen og intet andet. Tager jeg mig selv i kraven og skal have mine 5 min gåture. Blot små korte ture. Vinden i kinderne, blæsten i håret, og blodcirkulationen og bevægelse af muskler – tager lidt smerter og fører opmærksomheden væk fra smerterne.
  Varmetæppe om natten i kolde perioder, varme bade, massage af hud med handske, øger blodcirkulationen og stimulerer nervebanerne hvad enten de er vågne eller overgearet nervesystem.
  Visualisering med Bobby Zacharia i ører, 30 min dagligt.
  Øget pres, giver større stressbetingelse af neuropati, og kroppen reagerer.
  Søvn søvn søvn og sørge for at regulere blodsukker, med de korrekte fødevarer….

  Der er altid en vej…..og vi har altid et valg…….
  Lytte, mærke og leve fornuftigt…og ikke mindst mad og diverse indtag, har stor effekt på kroppen, også på neuropati…

 • Bent Michaelsen siger:

  Tak fordi du læste min mail på mit nødråb,men jeg mangler din kommentar. Mvh. B.Michaelsen

 • Gitte Nielsen siger:

  Min far har nervebetændelse han er 69 år og har haft det siden 2010 … Han har fået at vide at der ingen hjælp er at få , vi leder med lys og lygte efter bare lidt lindring …min far har det i fødder og nu i hænder vi har forsøgt med alt og intet virker han får stærk medicin for at tage smerter men det virker ikke …jeg har købt tanmanu olie virker heller ikke …han er blevet undersøgt for alt ingen diabetes ingen vitamin mangel ….
  Mvh
  Gitte Nielsen

 • jørgen jensen siger:

  jeg har nervebetændelse i benene dårlig gang tager forskellig smertestillende tabbeletter vil gerne hjælpes penge ingen proplem

 • Vits mählitz Vilhelmsen siger:

  Jeg fik en gastric bypass i 2010 og tabte over 90 kg så slutvægt var 39 kg . Var meget syg og tog intet til mig . Blev 3 maj 2017 lagt tilbage i maven så jeg fik min gamle mavesæk i brug igen .Det var det bedste . Dog lige præcis den morgen jeg skulle under kniven vågnede jeg med sovende fornemmelse i højre arm . Troede egentligt bare jeg havde sovet på den
  Så gjorde mig klar til operation og kom i narkose. Da jeg vågnede af den var det der stadigt….. tænkte ikke så meget på det i de dage .Da operationen også satte sine OP smerter . Blev udskrevet efter 4 dage og begyndte at tage på da tiden med flydende kost var overstået . Men den sovende fornemmelse blev overtaget af sviende ,stikkende,brændende fornemmelse og var nu også i venstre arm og begyndte i begge ben. Nu 4 måneder efter er det helt slemt .næsten udholdelig .Har været til en masse undersøgelser og scanninger mm . Og venter nu på alle svarene. Og kunne godt tænke mig da jeg kender en del som har det samme også efter gastric bypass at dette måske kunne komme med diverse steder. Da der faktisk er mange som lider af dette . Og kunne da være skønt med mere forskning…men er jo nok ønsketænkning i min levetid desværre .
  Har altid taget og gør det stadig et hav af tilskud. Dog uden de store effekter .så B- vitamin mangel og generelt vitamin mangel og underernæring er nok grunden til jeg skal leve med dette resten af mit liv desværre

 • Ullrik Lie siger:

  Jeg fik diabetes type 2 for godt 5 år siden i 2014. Efter et par år fik jeg tilstødende nervebetændelse især i mine ben og fødder, og nu har den bredt sig til resten af kroppen især mine arme og hænder.
  Når jeg står op har jeg svært ved at holde balancen og bliver svimmel. Og falder jeg på gulvet eller når jeg går en tur og falder på maven, kan jeg næsten ikke rejse mig selv op på benene igen.
  Jeg er 78 år
  Min neurolog. Vibeke Ulrich i Helsingør på Rønnebær Allé, 52 konstaterede at jeg havde fået nervebetændelse, dog uden elektroder på kroppen, da jeg blot skulle gå på en lige streg på gulvet, uden at få overbalance.
  Jeg har læst at Alfa – Liponsyre, hjælper, men hvor kan man købe det?
  Jeg forstår også at jeg skal have både B12 vitamin og C vitaminer og fiskeolie og spise mange grønsager.

 • Svend Hermansen siger:

  Har nervebetændelse i hele kroppen. Læge, neurolog og andre er fløjtende ligeglade. Tilbyder stærk nervemedicin i høje doser, med frygtelige bivirkninger. Siger nervebetændelsen kun bliver værre med tiden, med lammelser og ubærlig smerter

 • Knud Andersen siger:

  Jeg har “gået på vat” i nogen år, har ikke smerter, men har en fornemmelse af at det breder sig i øjeblikket, det er diagnisticeret som Neuropati af en neurolog.
  Jeg havde Lymes sygdom efter er flåtbid i 2007. Jeg blev antibiotika behandlet efter et par måneder, og har følt at sygdommen var velbehandlet.
  Jeg har læst at akupunktur behandlig kan hjælpe på Neuropati, nogen der har erfaringer med det?
  Jeg er 70 år.

 • Margit siger:

  Jeg ville gerne vide hvilken betydning forhøjelse af B12;P har af betydning. Mit ligger på 739 pmol/L?

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *