Prøv disse lækre nøddetoppe fra bogen ”Tab dig sundere – med anti-inflammatorisk kost”
12 STK.
Det skal du bruge:
• 100 g hasselnødder
• 1 tsk akaciehonning
• 1 spsk vand
• 12 friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, brombær eller kirsebær)
• 20 g mørk chokolade, 70%
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200° C (varmluft). Hæld hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne, men ikke brændte.
Lad nødderne køle lidt og gnub de løse skaller af, f.eks. i et viskestykke eller i en frysepose. Tag 5-6 af nødderne fra, hak dem fint og gem dem til pynt. Mal de afkølede, afskallede nødder til fint, let klæbrigt mel i en foodprocessor eller en blender, men stop i tide, så det ikke bliver til nøddesmør. Rør nøddemelet sammen med honning og vand.
Form 12 små runde, ca. 1 cm høje bunde med en lille fordybning. Anbring et bær på hver bund. Smelt chokoladen og dryp den på i tynde striber. Drys med de hakkede hasselnødder, mens chokoladen stadig er våd. Lad chokoladen størkne og opbevar nøddetoppene på køl.