Opskrifter

Nøddetoppe

Prøv disse lækre nøddetoppe fra bogen ”Tab dig sundere – med anti-inflammatorisk kost”

Foto: Simon Weisdorf
29. marts 2023

12 STK.

Det skal du bruge:
• 100 g hasselnødder
• 1 tsk akaciehonning
• 1 spsk vand
• 12 friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, brombær eller kirsebær)
• 20 g mørk chokolade, 70%

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200° C (varmluft). Hæld hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne, men ikke brændte.

Lad nødderne køle lidt og gnub de løse skaller af, f.eks. i et viskestykke eller i en frysepose. Tag 5-6 af nødderne fra, hak dem fint og gem dem til pynt. Mal de afkølede, afskallede nødder til fint, let klæbrigt mel i en foodprocessor eller en blender, men stop i tide, så det ikke bliver til nøddesmør. Rør nøddemelet sammen med honning og vand.

Form 12 små runde, ca. 1 cm høje bunde med en lille fordybning. Anbring et bær på hver bund. Smelt chokoladen og dryp den på i tynde striber. Drys med de hakkede hasselnødder, mens chokoladen stadig er våd. Lad chokoladen størkne og opbevar nøddetoppene på køl.

Forrige artikelMisosuppe

Næste artikelVægttab og stærkere helbred på én gang

Carsten Gottlieb

Redaktør