Portionen rækker til 15-20 halve kartofler
3 snack peberfrugter
2 tomater
1 løg
1 fed hvidløg
½ spsk. mørk balsamicoeddike
¼ tsk. salt
friskkværnet peber
en lille håndfuld basilikumblade
15 g mandler
evt. lidt frisk chili for en mere krydret version
Skyl basilikumbladene og rengør alle grøntsager og skær dem i grove tern. Hvidløget hakkes dog lidt finere. Kom grøntsagerne i et ildfast fad og vend dem med eddike, salt, peber og basilikumblade. Bag blandingen i ovnen i 45 minutter på 175 grader og rør i fadet et par gange undervejs.
Lad blandingen køle af, tilsæt mandlerne og blend alle ingredienserne til en cremet dip.
Server dippen til kogte, kolde kartofler og pynt med basilikumblade. Kartoflerne passer perfekt til buffetbordet.
Du kan roligt lave dobbelt portion af dippen, som også kan spise til kartoffelbådene her på siderne. Dippen er også god som dip til grøntsagsstave eller til at vende pasta i.
Fra www.trinevesteraa.dk