Nyheder

Smil gør glad – og slank!

24. september 2017

Der er mange gode grunde til at trække på smilebåndene. Et nyt forsøg viser, at når vi smiler, påvirker det hjernen og humøret så vi, i stedet for at overspise, nøjes med en tilpas mængde mad.

Du har måske prøvet, at en fremmed smilte til dig på gaden, og pludselig blev du i bedre humør end før? Smil smitter og påvirker humøret – og vi kan faktisk narre vores hjerne til at tro, at vi er gladere og mættere, bare ved at løfte mundvigene til et stort smil.

Smil imens du læser – og reducér din appetit

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men et forsøg i Tyskland viser, at et fysisk smil påvirker hjernen og dermed humøret. Det gør, at vi, i stedet for at overspise/trøstespise, kun spiser, indtil vi er mætte.

I forsøget deltog 60 unge kvinder, der alle blev inddelt i to grupper – gruppe A og B. Begge grupper fik en tekst med bestemte vendinger og konkrete beskrivelser, der havde til formål at aktivere kvindernes trang til mad, slik og kager.  Den eneste forskel på gruppe A og B var, at gruppe A skulle læse teksten op, mens de smilte, og gruppe B mens de rynkede panden.

Forskerne fandt ud af, at gruppe A ved hjælp af smilemusklerne forebyggede trangen til mad, slik og kager. Anderledes så det ud for gruppe B med de rynkede bryn, for her var virkningen, at de fik endnu mere lyst til mad og søde sager.

Forskerne konkluderer ud fra forsøget, at vores ansigtsmimik påvirker visse centre i hjernen, og vores trang til mad er en af dem.

Smilet er den korteste vej mellem to mennesker

Når du smiler, går det ikke kun udover din lyst til mad. Det gør dig også mere attraktiv og tilnærmelig overfor andre mennesker. De helbredsmæssige fordele ved at udstråle glæde er, at du letter stress og angst samt styrker dit immunforsvar.

Der følger en masse med, når du griner og smiler. Så husk at smile:

… til dig selv i spejlet om morgenen og i løbet af dagen

… til andre – de vil som regel altid smile tilbage til dig

… når du tænker på mad eller læser opskriftsbøger, for det virker rent faktisk slankende.

Kilde: https://www.alt.dk/sundhed/smil-dig-glad

 

Forrige artikelSpis dig til en bedre nattesøvn …

Næste artikelSex og manglen på samme …