Stjernekokken Thomas Rode giver sit bud på “Spaghetti” med kødsovs al la stenalderkost – få den lækre opskrift her
4 pers.
Skyl hjerterne grundigt, dup dem tørre i køkkenrulle og kør dem igennem hakkemaskinen sammen med baconen og de ordnede kråser. Varm olien op i en tykbundet gryde og steg kødet heri ved høj temperatur. I første omgang vil de hakkede hjerter, kråser og baconen “smide” en masse væske, som langsomt vil koge ind, så kødet igen begynder at stege. Tilføj gerne lidt mere olie.
Kør grøntsagerne gennem kødhakkeren og tilsæt dem det stegende kød. Steg yderligere retten et par minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser og skru ned for varmen. Lad saucen koge en times tid under låg. Tilsæt evt. vand undervejs. Smag til med salt og peber.
Skær den grønne skal på courgetterne af med 3–4 mm tykkelse. Kasser den midterste del med kernerne og skær det grønne i lange, skrå skiver. Skær peberfrugterne i tynde skiver. Pil rødløget og snit det fint. Fjern de yderste, grove blade fra spidskålen. De sarte blade plukkes af og befries for stænglen, hvorefter bladene skæres i smalle strimler.
Sautér de strimlede grøntsager i olivenolien. Sænk temperaturen, tilsæt timianbladene og sautér under hyppig omrøring, til grøntsagerne er kogt sammen (lidt a la bløde løg). Krydr med salt.