Spizy beet hummus

Af: Mads Bo

Foto: Peter Kam, Kam.dk

Vi kender det alle. Nogle gange skal der bare fart over feltet eller kulør på tilværelsen. Rødbeden giver denne hummus et smukt, rødligt skær, og så er den tilmed super sund og rig på mineraler som bl.a. jern.

Om ikke andet, har du her et alternativ, hvis du har brug for lidt variation i dine hummus-vaner. Denne variation kan bruges på fuldstændig lige fod som sin original-farvede fætter. Og uanset farve, så giver den lidt ekstra mæthed og ’bundtræk’.

Du skal bruge:

  • 1 mellemstor rødbede
  • 1 dl olivenolie
  • 400 g forkogte kikærter
  • ½ chili (f.eks. habanero eller alternativt pulver)
  • 1 spsk. æblecider-eddike
  • 2 fed hvidløg
  • Saften fra 1 citron
  • 1 knivspids spidskommen
  • ¼ tsk. peber
  • ¼ tsk. salt

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i blenderen og blend indtil den ønskede konsistens opnås.

Ønsker du en mere flydende konsistens i din hummus, kan du sagtens tilføje yderligere olie, eller sågar en smule vand, som faktisk fungerer forbavsende fint.

Server til en salat eller med udskårne grøntsager.

Fra bogen ‘Powerblending – Verdens hurtigste fastfood’ af Mads Bo.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*