Lækre tunbruchetta til 3-4 personer fra Signe Lykke Skonnord.
4-5 tomater
2 fed hvidløg
Lidt persille
1 tsk. tørret oregano eller timian (eller gerne frisk)
6-8 spsk. olivenolie
Salt, peber
1 dåse tun i vand
2-3 stk. hjemmelavede flutes fra fryseren eller købte grove flutes
Tænd ovnen på 220 grader.
Tøm tomaterne for kerner og skær dem i små tern. Pres hvidløg og kom dem i en skål sammen med tomater, olie, krydderier, salt og peber.
Åbn dåsen med tun og si den let for vand. Vend den i tomatblandingen.
Skær flutene i 1½- 2 cm tykke skiver og fordel fyldet på.
Bag brødene v/ 220 grader i 13-15 minutter.
Kom 1 løg og 1 dl hakket spinat i.
Erstat tun med rejer eller sardiner – eller lav brødene helt uden fisk.
Tilsæt en håndfuld nødder eller valnødder.
Fra Signe Lykke Skonnords “Mad uden mælk”.