Opskrifter

Hjemmelavet Yoghurt

25. september 2009

Yoghurt, som den burde være

Delikat, smækfyldt med mælkesyrebakterier, der glæder din fordøjelse.

Mængde: ca. 1 L

Tilberedningstid: ca. 30 minutter i køkkenet samt 12-24 timer, hvor yoghurten står og trækker.

Holdbarhed: 3-4 dage i køleskabet.

Anvendelse: Alle de steder du normalt bruger yoghurt.

Sundhedsfif: Folk med laktoseintolerance kan ofte godt tåle denne version. Men den dur stadigvæk ikke, hvis du reagerer på proteinerene i mælk.

1 l. økologisk mælk eller sojamælk

1 dl yoghurt naturel eller 2-4 kapsler/1 tsk mælkesyrebakterier, der indeholder Lactobacillus bulgaricus og/eller Streptococcus thermophilus (det er de mælkesyrebakterier, der er gode til at omdanne mælk til yoghurt)

Varm mælken op til lige under kogepunktet i en gryde og tag gryden af varmen. Lad mælken køle af, til den er fingervarm. Det vil sige at du kan holde din finger i mælken i 10 sekunder uden at sige av…eller have lyst til det. Pisk mælkesyrebakterierne eller yoghurt naturel ud i mælken.

Nu er hemmeligheden at holde mælken ved kropstemperatur (omkring 37° C) de næste 12-24 timer, mens mælkesyrebakterierne syrner den. Det kan f.eks. gøres ved at stille gryden ind i ovnen ved allerlaveste varme med ovndøren på klem natten over. Man kan også bruge en yoghurtmaskine.

Madlavningstip: Rørt med gurkemeje får du den perfekte dressing til pillede rejer.

Fra Oscar Umahro Cadogan og Telma Pil Jespersens “Køkkenrevolution for hele familien”

Forrige artikelÆble-Granatæblejuice

Næste artikelOscar Umahro Cadogan: morgenkys eller en sur langemand?