Opskrifter

Hyben-chai

Foto: Trine Vesteraa
10. december 2020

Lav din egen chai, som er perfekt til denne årstid. Desuden indeholder denne opskrift hyben, så du kan få indtaget de vigtige antioxidanter.

1 krus

Det skal du bruge

2-3 g frisk ingefær

2 kardemommekapsler

2 hele nelliker

¼ tsk stødt kanel

1 drys vaniljepulver

1 tsk hybenpulver

1 ½ dl vand

1 dl plantemælk (gerne en lidt sød type som fx havremælk eller soja med kalk og vanilje)

Ønsker du en sødere chai, kan du tilsætte lidt ahornsirup eller lignende.

Sådan gør du

Pil de små kardemommekorn ud af kapslerne og kom dem i en blender med vand, frisk ingefær og hele nelliker. Blend til det hele er findelt. Kom det i en kasserolle med mælk, kanel og vaniljepulver, og lad det simre et par minutter. Hæld den varme chai i et krus og rør hybenpulveret i.

Forrige artikelBagte rødbeder med havtorn

Næste artikelFN 17 Verdensmål – hvordan bliver det vores mål?

Trine Vesteraa

Ernæringsterapeut
Skribent på Naturli siden 2012.