Pasta med cashew-pastinak sauce

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

4-6 personer

Det skal du bruge

350 g pastinak

100 g cashewnødder

1 grøntsagsbouillon-terning + 4 dl vand

1 ½ spsk citronsaft + revet skræl af knap ¼ citron

½ spsk tamari eller sojasauce

2 fed hvidløg

1 mellem løg

Frisk chili

Frisk basilikum

Peber

Sådan gør du

Sæt cashewnødderne i blød ca. 1 time og lad dem herefter dryppe af i en si. Skræl pastinakkerne og skær dem i grove tern. Kom dem i en kasserolle med vand og 1 grøntsagsbouillon-terning og kog dem i 5-7 minutter. Kom herefter løg i grove tern og hvidløgene i kasserollen med pastinakkerne og lad grøntsagerne koge yderligere 5-10 minutter, til grøntsagerne er møre. Hak imens chilien i meget små tern.

Kom cashewnødder, kogte grøntsager, kogevandet fra grøntsagerne, tamari, citronskræl og citronsaft i en blender, og blend til du har en lækker, cremet sauce. Smag til med peber.

Vend kogt fuldkornspasta evt. glutenfri eller pasta lavet af linser, kikærter eller bønner i saucen, og drys med chili, basilikumblade og friskkværnet peber. Server gerne en god salat til.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*