Den ayurvediske tankegang siger: Positiv for kapha og pitta, negativ for vata. Spinat og kikærter er godt for pitta og kapha, men kikærter er for tørt for vata, og spinat er for bittert.
Tilberedningstid: 1½ time
(Sættes i blød natten over)
150 g kikærter
200 g friskskyllet spinat
1 tsk sennepsfrø (valgfri)
1-2 spsk olivenolie/ghee
Friskkværnet peber
1 spsk tahin (sesamsmør)
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
1-2 dl vand
Pynt: tomat/rød peber
Kikærterne sættes i blød natten over i rigeligt vand og koges ca. 1 1/4 time, til de er møre. Vandet hældes fra. Skyl spinaten, og si vandet fra. Svits sennepsfrøene i en gryde med fedtstof, til de begynder at poppe. Kom spinaten i, og svits 2 minutter mere. Tag gryden af varmen, og tilsæt peber, tahin, citronsaft, salt og kikærter. Blend til en ensartet masse, og tilsæt vand, til hummusen har den ønskede konsistens. Pynt med et par skiver tomat eller rød peber, og server varm eller afkølet.
Vil du vide mere?
Du kan læse mere om Nicolay Marcus Zederlinn på www.flowfood.dk