Opskrifter

Thors Speltbrød

25. september 2009

Brød med masser af muskler, kraft og smag

En portion dej giver 3 brød à 750 g i form

125 g speltklid

500 g speltmel

ca. 425 g sigtet speltmel

(eller i alt 1050 g speltmel i stedet for de tre ovennævnte)

12 spsk sesamfrø

2 spsk salt

1 l. Tempereret vand (37-40 grader)

2 gram gær

Bland speltklid speltmel, sesamfrø og salt. Rør gæren ud i lidt vand, før alle ingredienserne røres sammen med sigtet speltmel. OBS! Gem ca. 150 g. sigtet speltmel til den sidste æltning og opslåning af brødene. Dejen skal hæve under låg ved stuetemperatur i otte timer. Dejen deles i tre lige store dele. Brødene slås op og lægges i tre velsmurte, rustfri stålforme. Formene med brød sættes på en plade eller rist, nederst i en kold ovn. Ovnen sættes på enten over- eller undervarme på 50-60 grader. Efter 15 minutter hæves temperaturen til 175-200 grader. Brødene bages i ca. 1½ time, til kernetemperaturen er 98 grader.

Forrige artikelSpinatpandekager

Næste artikelChoko-spelttoppe