Annonce

Natten-over grød

06 maj 2016

Lyst til en let omgang morgenmad, der næsten står klar, når solen står op? Så er det vegansk natten-over grød, du skal prøve:

1 person

Du skal bruge:

  • 3/4 spsk. chiafrø
  • 3/4 dl. grove havregryn
  • 1 tsk. græskarkerner
  • 1/4 tsk. vaniljepulver
  • 1½ dl. mandelmælk
  • 50 g. mango
  • hindbær friske eller optøede fra frost
  • ½ spsk. knuste hørfrø

Sådan gør du:

Bland havregryn, chiafrø, græskarkerner, vaniljepulver og mandelmælk sammen i en skål og rør det godt sammen. Lad det trække 10 minutter og rør igen. Sæt blandingen i køleskabet natten over eller mindst et par timer.

Når grøden skal spises, røres den op igen og tilsættes ½ spsk. knuste hørfrø. Mangoen blendes til fin puré og fordeles lagvist i et glas med grøden og hindbærrene.

Ønskes grøden mere sød, kan du røre lidt yaconsirup, fibersirup, stevia eller sukrin i.

Annonce

Annonce

3 kommentarer

Lige sådan en opskrift jeg har brug for! Har I et forslag til, hvad man erstatte havregrynene med når man vil undgå kornprodukter?
På forhånd tak…

Hej Thine. Jeg har en opskrift, hvor der bruges 2 spsk. chiafrø, 1 spsk. hampefrø, 2 dl kokosmælk, banan til at søde med, 2 tsk. ren kakao (uden sukker). Du kan også tilsætte mandelmel. Det har jeg ikke selv prøvet, det kræver sikkert noget mere væske. – Derfra er det kun fantasien, der sætter grænser. Jeg har brugt friske hindbær fra haven, pærer… Man kunne sikkert også bruge æbler. Og udblødte mandler ovenpå.

Sådan en kold grød kan varieres næsten ubegrænset. Selv bruger jeg pulveriserede goji bær til at søde med, og derudover f.eks. tørrede figner eller dadler. Og jeg tilsætter ofte tørrede tranebær og forskellige nødder. Det er bare så lækkert og mætter i rigtig lang tid.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*