Nyheder

Balance i fedtsyrerne fjerner kronisk smerte

20. december 2021

Sunde fedtsyrer er en vigtig del af vores ernæring. Vi er derfor blevet opmærksomme på at spise fisk og fiskeolietilskud. En skæv fedtsyrebalance kan dog få sunde og nødvendige fedtsyrer til at skabe inflammation, og derfor er det vigtigt at kende den unikke Original Muslingeolie.

Først et par fakta: Inflammation i kroppen vil man helst undgå. Inflammationen kan bl.a. medføre risiko for kræft, smerter og autoimmune lidelser. 

Fakta om fedtsyrer er, at især omega-3 og omega-6 typerne har en afgørende betydning for vores krop – helt ned på celleniveau. 

Konklusion: Vi har brug for en række forskellige fedtsyrer. Vi vil gerne undgå inflammation. 

Desværre kan gode fedtsyrer have en negativ effekt, hvis der er ubalance i forholdet mellem de forskellige typer i kroppen. 

Derfor kan du læse i det følgende om en helt særlig olie, der kan støtte fedtsyrebalancen i din krop – og potentielt spare dig for mange smerter. 

Inflammation og fedtsyrebalance

Vi har brug for både omega-6 og omega-3. I en gennemsnitlig vesteuropæisk kostplan er der masser af omega-6 (f.eks. i de fleste planteolier og dermed også i mange typer fastfood eller præfabrikerede fødevarer), men for lidt omega-3. Derfor handler omega-3 tilskud bl.a. om at skabe en balance mellem de to typer fedtsyre. 

Arakidonsyre – en omega-6 – er en meget vigtig fedtsyre, når det gælder hjernecellerne. Men hvis der er for meget arakidonsyre i systemet, stimulerer den nogle processer, som skaber inflammation. 

Som nævnt skaber omega-3 fedtsyrer balance i regnskabet, så der ikke udvikler sig inflammation. Og det er her, du kan have gavn af at kende Original Muslingeolie. Denne særlige olie har vist sig at have en særligt positiv effekt på kroppens omsætning af arakidonsyre, og det vurderes at være baggrunden for nogle meget overbevisende resultater i flere studier med gigtpatienter. 

Naturfolk uden gigt

Selve muslingeolien stammer fra New Zealand, hvor man i 1970erne opdagede en meget lav forekomst af gigt hos en gruppe maorier, som levede tæt på kysten. En vigtig del af kosten for disse naturfolk var rå grønlæbede muslinger. Efter flere års forskning lykkedes det at isolere den unikke kombination af omega-3 fedtsyrer i muslingearten Pana Canaliculus, der er patenteret under navnet PCSO-524 og sælges som Original Muslingeolie. 

Original Muslingeolie er blevet undersøgt i mere end 20 studier fra hele verden i de senere år, og opsummerende kan det konstateres, at fedtsyresammensætningen har positiv effekt på 70-80 % af målgruppen. 

Bl.a. en gruppe på 50 patienter med inflammatorisk rygsøjlegigt, hvoraf næsten halvdelen kunne reducere deres medicinforbrug – 13 helt droppe medicinen – efter 12 uger med Original Muslingeolie. 

I andre studier har også mennesker med kronisk inflammation i led pga. leddegigt rapporteret en markant smertereduktion og øget bevægelighed. 

200 gange mere effektivt

Som nævnt har omega-3 i fiskeolie også effekt på fedtsyrebalancen og dermed reduktion af inflammation. Omega-3 er vigtig for en lang række funktioner på celleniveau samt sundhed i bl.a. hjerte og hjerne. Men ingen har formentlig lige så stor effekt på inflammation som Original Muslingeolie. 

Et studie fra Princess Alexandra hospitalet i Brisbane konkluderer, at Original Muslingeolie er ca. 200 gange mere effektivt imod inflammation.  

Muslingerne, som producerer den effektfulde olie, dyrkes i havet ud for New Zealand, hvor vandkvaliteten er under streng kontrol. Processen med udvinding af olien iværksættes på det friske muslingekød kort efter fangst. 

Der er aldrig konstateret bivirkninger ved brug af Original Muslingeolie. 

Forrige artikelDanske fiskebestande alvorligt truet

Næste artikelCO2: Fra kvist til kælder

Carsten Gottlieb

Redaktør